אורה קורן
קישואים
פשטידת קישואיםקרדיט: אורה קורן
אורה קורן

כלל האצבע להכנת פשטידת ירק אומר: לכל קילוגרם ירק, מוסיפים 3-4 ביצים (תלוי בגודל), 3-4 כפות קמח (לפי מספר הביצים), גביע יוגורט, או קוטג' ו-100 גרם גבינה קשה מגוררת.
כשמדובר בירק עם הרבה נוזלים, כמו קישוא, זוקיני, או בצל, יש לגרר אותם, לזרות מעט מלח, להמתין 10-15 דקות שהמלח יוציא מהם את הנוזלים ולסחוט היטב, רצוי אפילו פעמיים. לא תאמינו כמה נוזלים ייצאו מהם. הנוזלים לא יחסרו בפשטידות, הן ייצאו עסיסיות.
כל השאר הן תוספות כיד הדמיון, שמעשירות את המרקם והטעם, כמו צנוברים, בצל מגורר, או תימין.

מה צריך?
1 קילוגרם קישואים (כ-7 יחידות)
4 כפות קמח, רצוי מלא
4 ביצים בינוניות
1 בצל יבש
גביע קוטג'
100 גרם גבינות צהובות מעורבות מגוררות (לדוגמה: פרמזן, עמק, גאודה)
מלח, פלפל
שמן לשימון תבנית
שליש כוס פירורי לחם
מעט פרמזן מגוררת (כרבע כוס)

מה עושים?
בקיצור - מגררים קישואים ובצל, סוחטים מעודפי נוזלים, מערבבים עם שאר החומרים ללא פירורי הלחם. מעבירים לתבנית, מפזרים מעל פירורי לחם ופרמזן ואופים.
בהרחבה - מגררים על מגררת דקה קישואים ובצל. ממליחים. ממתינית כ-15 דקות וסוחטים היטב מעודפי נוזלים. מערבבים עם שאר החומרים למעט פירורי לחם והפרמזן ששומרים לסוף. משמנים קלות תבנית אפייה. מעבירים את המלית לתוכה. מערבבים את פירורי הלחם והפרמזן המגוררת ששמרנו בצד ומפזרים מעל.
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים עד להשחמה.
אפשר לאפות גם בתבנית שקעים לקבלת מאפינס אישי.

להכנת פשטידת כרובית (בצילום למטה, בתבניות אישיות) -

מחליפים את הקישואים בכרובית בקישואים. אפשר לוותר על הבצל. מבשלים את הכרובית במים מומלחים לריכוך מלא. מסננים ומצננים מעט (שהחום לא יבשל את הביצים). מרסקים ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט רבע מהגבינות ופירורי הלחם, ששומרים בצד.

יוצקים לתבנית משומנת, מפזרים מעל את פירורי הלחם והגבינה המגוררת ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד השחמה.

כרובית
מאפינס כרוביתצילום: אורה קורן

אורה קורן | |דובדבנים

כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker. הבלוג עוסק באוכל - מתכונים ומה שמסביב.

לארכיון המתכונים של דובדבנים - http://blogs.haaretz.co.il/oracoren/

הבלוג קשור גם לבלוג נוסף שניתן למצוא בו מעל 100 מתכונים נוספים - 

https://oracoren.wordpress.com/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ