מתכון לאורז משודרג

מנה צמחונית עשירה של אורז עם שלוש תוספות קלות להכנה, שהופכות אותו למשהו אחר

אורה קורן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אורז
אורז משודרגקרדיט: אורה קורן

מנה שיכולה להיות הכל בעצם: תוספת לעיקרית, ארוחה בפני עצמה, או שחקנית חיזוק נאה בארוחה מזנון גדולה. הבונוס: היא קלה להכנה.

מה צריך?

2 כוסות אורז

2 כוסות עדשים כתומות

בצל

מלח, פלפל

שמן זית

פטרוזיליה קצוצה

מה עושים?

בקיצור - מבשלים עדשים עם אורז, מוסיפים בצל מטוגן.

בהרחבה -
משרים עדשים במים לחצי שעה.
יוצקים לסיר שמן זית, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהם חמים מאוד. מוסיפים 4 כוסות מים, מלחמ ופלפל ומכסים.
מבשלים 10 דקות, מסננים את העדשים ומוסיפים. מערבבים ומכסים. העדשים יהפכו שקופות ויתפרקו לתוך האורז. מבשלים יחד עוד 10 דקות.
מקלפים בצל, חוצים ופורסים לחצאי פרוסות דקות. במחבת צורבים קלות על שמן זית. כשהאורז מוכן (אין יותר מים בסיר) מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

תגיות:

אורה קורן | דובדבנים

אורה קורן היא לשעבר כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker, שאהבתה הגדולה באמת היא אוכל.

בעלת בלוג המתכונים בננה ספליט. הבלוג עוסק במתכונים ביתיים פשוטים וטעימים ובשאיפה גם כמה שיותר בריאים.  מתכונים מצולמים נוספים אפשר לראות גם בערוץ היוטיוב

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ