עוף בדבש ופירות

מנה עיקרית שגורמת לכולם ללקק את האצבעות

אורה קורן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוף בדבש
עוף בדבש ופירותקרדיט: לי קורן

את המנה הזו התחלתי להכין כשהייתי מביאה את חלקי לארוחות החג במשפחה, בפסח ובראש השנה. כך היא זכתה למעמד של "המנה החגיגית", אף שהרחבתי את ההיצע מידי פעם גם לארוחות שבת. העוף בדבש ופירות מיובשים קיבל באחרונה גיוון פיקנטי של צ'ילי, שמותיר עיקצוץ מפתיע על הלשון אחרי הטעם המתוק.
הפירות היבשים האפויים משמשים גם תוספת למנה העיקרית ומתמודדים בכבוד מול כל מנה אחרת של ירק מבושל. חמותי היתה תמיד מלקטת את הפירות האפויים שנותרו ואומרת, שאפשר לאכול אותם כמו לפתן לקינוח.

מה צריך?
* 10 רבעים של עוף חצויים
* חצי כוס דבש
* חצי כוס רוטב סויה
* רבע כפית שבבי צ'ילי
* 5-6 טבעות צ'ילי טרי (אם מוותרים על השבבים מגדילים את המרכיב הזה)
* 5 שיני שום קצוצות
* 25 שזיפים מיובשים ללא חרצנים
* 100-150 גרם תפוחי עץ מיובשים, או 4 תפוחי עץ  (גרנד סמית, או פינק ליידי).
* חופן נדיב חמוציות
* 2-3 תפוזים למיץ
* מלח

מה עושים?
בקיצור -
מערבבים את כל המרכיבים, מורחים על העוף, משרים ואופים.
בהרחבה - בקערה שיכולה להכיל את כל נתחי העוף מכינים מרינדה מדבש, רוטב סויה, מלח, שבבי צ'ילי וצ'ילי טרי. מוסיפים שום, שזיפים, תפוחי עץ  מיובשים ומיץ תפוזים (אם משתמשים בתפוחי עץ טריים, אלה יתוספו בהמשך, בסידור בתבנית לקראת הכניסה לתנור). מערבבים היטב.
מכניסים את חלקי העוף לקערה ודואגים שכל אחד יכוסה במרינדה. מכניסים למקרר לשעה לפחות.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מסדרים את חלקי העוף בתבנית גדולה, או בשתי תבניות, שצד העור כלפי מטה. מפזרים ביניהם את השזיפים והתפוחים, יוצקים מעליהם את המרינדה ועוטפים בנייר כסף. מכניסים לתנור ל-45 דקות.
מוציאים את התבנית, מסירים את נייר הכסף, מגבירים את החום ל-200 מעלות, הופכים את חלקי העוף עם העור כלפי מעלה , יוצקים עליהם מהרוטב שבתבנית ומחזירים את הכל להמשך אפיה למשך 10-15 דקות, עד להשחמת העוף.

הגשה: עם פירה, או אורז לבן

אורה קורן | דובדבנים

אורה קורן היא לשעבר כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker, שאהבתה הגדולה באמת היא אוכל.

בעלת בלוג המתכונים בננה ספליט. הבלוג עוסק במתכונים ביתיים פשוטים וטעימים ובשאיפה גם כמה שיותר בריאים.  מתכונים מצולמים נוספים אפשר לראות גם בערוץ היוטיוב

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ