במקום עוד עוגת דבש, עוגת סילאן חגיגית - דובדבנים - הבלוג של אורה קורן - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

במקום עוד עוגת דבש, עוגת סילאן חגיגית

הסגולות הבריאותיות של תמר מג'הול הופכות את העוגה על בסיס סילאן מאותו זן לבריאה יותר מעוגת דבש רגילה וללא פחות טעימה. ההכנה קלה ביותר ויש גם בונוס שמגיע מתפוזים

תגובות
עוגת סילאן
אורה קורן

לאחר שבשנה שעברה הכרזתי על עוגת הדבש-שוקולד שבבלוג כבחירה שלי לעוגת החג בראש השנה, תהיתי אם אוכל לחדש ולשדרג. היה לי ברור, שדבש יילך טוב עם תפוזים. אולם, בנסיון לאתר את מדף הדבש בסופר נתקלתי בצנצנות ענקית של סילאן, והחלטתי לאמץ אותה לניסיון בעוגות החג השנה. התוצאה היתה משובחת במיוחד, משלבת טעמי מתוק-חמוץ-מריר. המרירות נוספה משימוש במיץ תפוזים סחוט בבקבוקים שנמכרים במרכולים. לא בטוחה שהיא תהיה במיץ טבעי סחוט בבית, ובמקרה חריג זה כדאי לא לוותר עליה.

אוהבים לבשל ויש לכם מה להגיד על זה? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

כיוון שמדובר בעוגה לארוחת החג הבשרית, בחרתי בחלב סויה (טרי) שיהפוך אותה לפרווה. מי שרוצה יכול להחליף אותו בחלב בשלב הבצק ובשמנת 38% בשלב הקרם.
המצרכים מותאמים לתבנית 20 ס"מ קוטר. אותה כמות בתבנית של 24 ס"מ תניב עוגה נמוכה יותר מאשר בתמונה.

אפשר ואפילו רצוי להסתפק באבקת סוכר לציפוי/קישוט. היא מבליטה את הטעם של העוגה. מי שרוצה עוגה מהודרת יותר יכל לצפות בקרם שוקולד ולפזר מעליו גרגרי רימון, או פניני שוקולד.

מה צריך (לתבנית 20 ס"מ)?
350 גרם (2.5 כוסות) קמח
300 מ"ל (כוס וחצי) מיץ תפוזים
200 גרם (כוס) שמן
שלושה רבעים כוס (250 גרם) סילאן
12 גרם (3 כפיות) אבקת אפייה
190 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
4 ביצים

ציפוי 1: אבקת סוכר
ציפוי 2: קרם שוקולד:
120 גרם שוקולד מריר - רצוי 70% מוצקי קקאו
120 מ"ל חלב סויה
כפית דבש או גלוקוזה לאפייה (להשיג בחנויות תבלינים או אפייה)
פניני שוקולד או גרגרי רימון

מה עושים?
מערבבים את כל החומרים הרטובים והסוכר.
מערבבים בנפרד את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לחומרים הרטובים. מערבבים עד שלא יהיו גושים. מכניסים לתנור שחומם ל-160-165 מעלות לכשעה ועשר דקות.

לקרם שוקולד:
מכניסים לקערה את השוקולד וחלב הסויה. מניחים על סיר עם מעט מים. כשהמים רותחים הם ממיסים את השוקולד. אסור שהמים יגעו בכלי כיוון שהם עלולים לשרוף את השוקולד. כשמתקבלת תערובת אחידה מסירים מהאש ומוסיפים דבש/גלוקוזה שמעניקים ברק וגמישות לקרם.

לאחר האפייה מצננים מעט את העוגה. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר, או לחלופין יוצקים מעליה את הקרם. מפזרים מעל את פניני השוקולד או גרגרי הרימון.

עוגת סילאן
אורה קורן

מתכונים נוספים לראש השנה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#