מרק עוף כמו במוסקבה - דובדבנים - הארץ

מרק עוף כמו במוסקבה

זה אותו מרק מזרח אירופי שאמי הכינה, רק שבמקום הקניידלעך יש בו כדורוני עוף מפתיעים

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מרק
מרק עוף בנוסח מוסקבהקרדיט: אורה קורן
אורה קורן

הם נראים כמו קניידלעך זעירים, אבל הם לא. אלה כדורים קטנים של חזה/פרגית טחונים מעורבבים עם אורז. מומלץ להצטייד בסו-שף שיעזור לכדרר. מרק העוף הוא מרק עוף רגיל, והשמיר הטרי הקצוץ שמפוזר בצלחת הופך את הכל לגן עדן גדול.
עוד מנה שהיא וריאציה שלי על מרק מהמטבח של רשת המסעדות ורניצ'ניה במוסקבה. שם הגישו את המנה עם שלושה כדורונים לאדם. זה היה מעט מדי לטעמי. נראה לי שארבעה-חמישה יתנו תוצאה יותר מתאימה לסגנון הישראלי. תוספת שקדי מרק תעשה למנה עלייה של ממש.

להכנת המנה אני קונה שני עופות שלמים מפורקים ומבקשת לטחון את החזה להכנת הכדורונים. את השאר אני מכניסה למרק עם נתח בקר (שפונדרה), כמו שאמי יפה היתה עושה. אחרי שהמרק מוכן אני מכינה פסטייה מהבשר והעוף (ללא העצמות) שהתבשלו בו. 

מה צריך (לכ-50 כדורונים)?

1 קילוגרם חזה/פרגית טחונים

1 כוס אורז

מלח, פלפל

מעט שמיר קצוץ (לפיזור במרק)

מה עושים?

בקיצור - מבשלים אורז, מערבבים הכל, יוצרים כדורונים ומבשלים אותם.

בהרחבה - מבשלים כוס אורז במים מומלחים לריכוך מלא. מסננים. מערבבים עם הבשר והתבלינים.

מצטיידים בקערת מים קטנה. יוצרים כדורונים בגודל ביס בעזרת טבילת כפות הידיים במעט מים לפני כל כדרור.

מרתיחים מים, רצוי עם מעט מרק (לטעם) ומלח. מכניסים פנימה חלק מהכדורונים כך שיהיה להם מקום לצוף בחופשיות. תחילה הם שוקעים, בהמשך בערבוב קל הם יתנתקו מתחתית הסיר ויצופו. מבשלים עד שהם מוכנים (כשלוש דקות, עד שתכדררו את הפעימה הבאה שתעבירו לסיר).

מה צריך (למרק עוף)?

חלקי העוף משני העופות למעט החזה שטחנו

נתח שפונדרה (150-200 גרם)

2 גזרים

4 קישואים

1 בצל

שורש פטרוזיליה

ראש סלרי

מלח, פלפל

מה עושים?

מבשלים הכל כשעה ורבע. לשים לב - בדקות הראשונות, בזמן שהמרק מתקרב לרתיחה, נוצר למעלה קצף. מסירים אותו בעזרת כף גדולה כדי שלא יעכיר את המרק. רצוי לא להחמיץ את הרגע הזה, כיוון שכשהמרק יתחיל לרתוח ממש הקצף יתפרק ולא ניתן יהיה להסיר אותו.

אורה קורן |דובדבנים

כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker. הבלוג עוסק באוכל - מתכונים ומה שמסביב.

לארכיון המתכונים של דובדבנים - http://blogs.haaretz.co.il/oracoren/

הבלוג קשור גם לבלוג נוסף שניתן למצוא בו מעל 100 מתכונים נוספים - 

https://oracoren.wordpress.com/

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ