פנקייק תרד: קל, טעים ובריא

פנקייק מלוח יכול להיות התחלה של כל ארוחת פנקייקים. פנקייק התרד זוכה להצלחה גדולה גם בקרב מי שלא ממש מחבב את הירק הירוק

אורה קורן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תרד
פנקייק תרדקרדיט: אורה קורן

כן, יש דבר כזה פנקייק מלוח ואצלנו הוא הולך נהדר עם תרד. העניין הגדול הוא שגם מי שהכריז על עצמו כנמנע מתרד בתחילת הארוחה מצא את עצמו מבקש עוד, בהמשך. אגב, אפשר להחליף את התרד בכרישה, או בפטריות.

מה צריך (לארבע מנות)?

1 כוס קמח (אפשר להחליף כרבע מהכמות בקמח מלא)
כפית אבקת אפייה
220 מ''ל (כוס ועוד קצת) חלב
200 גרם תרד מופשר (עם המים שהוא מכיל)
100 גרם תערובת גבינות קשות מגוררות
1 ביצה
קורט מלח
כף שמן זית
שמן לטיגון

מה עושים?

מכניסים לקערה את הביצה, מחצית מהחלב ומערבבים. מוסיפים את המלח והקמח ומערבבים לתערובת ללא גושים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
מחממים שמן במחבת, יוצקים עם מצקת כמויות בגודל הרצוי. מטגנים כשתי דקות מכל צד להשחמה קלה.

לקינוח - פנקייק מתוק:

מכינים אותה בלילה (או שמחלקים את הבלילה לשניים ואז מקטינים את כמות התרד והגבינות בהתאם, לחצי). מוסיפים כפית תמצית וניל, כפית סוכר וכפית שמן זית. מערבבים, מטגנים על שמן זית משני הצדדים ומגישים עם כדור גלידה, סירופ מייפל ופירות טריים.

אורה קורן | דובדבנים

אורה קורן היא לשעבר כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker, שאהבתה הגדולה באמת היא אוכל.

בעלת בלוג המתכונים בננה ספליט. הבלוג עוסק במתכונים ביתיים פשוטים וטעימים ובשאיפה גם כמה שיותר בריאים.  מתכונים מצולמים נוספים אפשר לראות גם בערוץ היוטיוב

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ