פחזניות משודרגות למנה אחרונה - דובדבנים - הבלוג של אורה קורן - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פחזניות משודרגות למנה אחרונה

הכנת הפחזניות בצורת בייגלה מאפשרת להפוך אותן מקינוח קטן ושובב למנה אחרונה עשירה.

תגובות
פחזנית משודרגת
אורה קורן

אחד הקינוחים הכי אהובים עלי הוא הפחזנית, או בשמה האיטלקי המתגלגל פרופיטרול. החלטתי להוציא אותה מהגרסה הקלאסית ולהפוך אותה לקינוח יותר עשיר. לצורך זה זילפתי אותה בצורת בייגלה, כשאת החלל האמצעי מילאתי בסלט פירות קצוץ דק ללא מיץ שמקובל להוסיף לסלט פירות. רק הפירות עצמם, כדי לא להרטיב את בצק הפחזנית.

לראש השנה בחרתי בגרסה של קצפת וגרגרי רימון שיפארו כל ארוחת חג. מי שמשתמש בקצפת פרווה יכול להעשיר אותה עם גרידת לימון או תפוז אורגני.

מה צריך לכ-15 יחידות)?

120 גרם שמן/מרגרינה ללא כולסטרול
1 כוס מים
1.5 כוסות קמח מנופה
4-5 ביצים (גדולות. תלוי בגודל. הסבר באופן ההכנה)
קורט כפית מלח

למלית:

250 מיליליטר שמנת להקצפה 38%
1 כוס חלב/משקה שקדים
80 גרם (קופסה) אבקת פודינג וניל

פירות העונה חתוכים לקוביות קטנות/גרגרי רימון

ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.

לבצק:

שמים בסיר מים ושמן/מרגרינה ומחממים, כשהמרגרינה נמסה מוסיפים את המלח והקמח.

מערבבים מיד, כחצי דקה עד לקבלת בצק אחיד חלק שנפרד מדפנות הסיר. להמשיך לערבב עוד 15-30 שניות. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר (כדי שהביצים שנצרף בהמשך לא יהפכו לחביתה).

מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר להמשיך את השלב הבא גם ידנית).
בשלב השני צריך להטמיע בבצק בזו אחר זו  את הביצים. צריך להגיע למרקם, שאפשר להניח את הבצק עם כפית על התבנית, ושהוא ישמור על צורתו ולא יישפך לצדדים. כיוון שגם בביצים שמוגדרות גדולות (L) הגודל משתנה מאוד, רצוי להטמיע קודם כל ארבע ביצים ואת החמישית לטרוף בצלוחית ולצרף בהדרגה.
מוסיפים ביצה אחת, מערבבים עד שהיא נטמעת ומצרפים את הבאה בתור, וכך הלאה. בהתחלה זה קל, באחרונות זה מעייף. אחרי ארבע ביצים מתחילים להוסיף את החמישית שטרפנו בצד. אם הבצק קולט אותה (זה בדרך כלל מה שיקרה) מבלי להפוך נוזלי, אפשר להטמיע את כולה.

ישנם שני מבחנים לבצק מוכן: הראשון, כשמרימים את וו הגיטרה איתו לשנו (או את הכף הגדולה איתה הטמענו את הביצים) - הבצק יורד ממנו בעצמו בגוש גדול. כך מוודאים שהוא לא קשה מדי. השני: לוקחים מעט בצק בין האגודל לאצבע ומרחיקים אותן לאט זו מזו. אם הבצק נמתח ביניהן, הוא מוכן.

פחזנית בייגלה
אורה קורן

מכינים תבנית ומניחים עליה נייר אפייה. מכניסים את הבצק לשק זילוף ומזליפים 20 טבעות על נייר האפייה, עם רווחים ביניהן, כיוון שהפחזניות תופחות באפייה.

כדאי לדעת שגם החלל באמצע נסגר כשהפחזנית נאפית ומתנפחת, כך שבזילוף יש ליצור חלל יותר גדול מכפי שנרצה שיהיה בסוף.

אם אין שק זילוף, מכינים בצד קערה עם מים ושתי כפות. טובלים את הכפות במים, מנערים שאריות מים, מעמיסים על אחת בצק ומורידים לנייר האפייה עם הכף השנייה. המים עוזרים לבצק לא להידבק לכף.

* אופים כ-35 דקות עד שהפחזניות משחימות. אין לפתוח את התנור לבדיקת מצבן לפני שחולפות 25 דקות, כי הן עלולות לקרוס לאחר תום האפייה.

למלית:

מכניסים לקערת מיקסר את כל החומרים ומקציפים לקבלת קצפת חזקה.

להגשה:

קוצצים פירות ומערבבים, ללא תוספת מיץ, או מפזרים גרגרי רימון.

מתכונים נוספים שלי ניתן למצוא בספר 100 מתכוני חגים המוקדש למתכונים לחגי ישראל ולשבת שיצא לאור בימים אלה בהוצאת סטימצקי. פרטים נוספים על הספר- כאן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#