אורה קורן
לזניה בשרית בגרסה עגולה
לזניה בשרית בגרסה עגולהקרדיט: אורה קורן
אורה קורן

כשאנחנו שולטים באורך הפסטה, אנחנו יכולים ליצור ממנה מה שאנחנו רוצים. כך, רצועות ארוכות של פסטה רחבה יצרו מעטפת ללזניה, ואיפשרו להביא אותה בגרסה לא מלבנית ולא מרובעת, כמקובל, אלא עגולה כעוגה.

ניתן להכין את המתכון גם עם פסטה קנויה, אבל אז עדיף לחזור לצורות הטבעיות שלה - מלבן, או ריבוע.

מצרכים (לתבנית קוטר 24 ס"מ):

לרוטב -
1 קילוגרם בשר טרי (צוואר)
2 בצלים בינונים קצוצים לריבועים קטנים
1 בצל בינוני פרוס דק
7 שיני שום
800 גרם עגבניות חתוכות/מרוסקות
400 גרם בצק לפסטה (לפני רידוד) או חבילת פסטה ללזניה (500 גרם)
2 כפיות מחית קארי אדומה, או חצי פלפל חריף טרי (אפשר לשנות כמויות לפי מידת החריפות הרצויה)
שמן זית
מלח, פלפל
חצי כפית מעט סוכר (לפי הטעם, אם העגבניות מתוקות, הוא מיותר)
2 כפות רסק עגבניות
1.5 כפית אורגנו יבש

מעל -
3 עגבניות טריות
חופן נדיב של עלי בזיליקום (שליש חבילה)

מתכון לפסטה ביתית כאן

אופן ההכנה:
בקיצור -
מטגנים במחבת בצל, שום, בשר ומצרפים את שאר מרכיבי הרוטב. מבשלים פסטה או מכינים פסטה ביתית. מניחים שכבות של פסטה ומלית, מניחים מעל עגבניות חתוכות ובזיליקום עטופים בשמןמזית ואופים.

בהרחבה -

קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
פורסים את השום לפרוסות דקות.
מחממים שמן זית במחבת גדולה. מצרפים את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את השום. מערבבים חצי דקה (להיזהר שהשום לא יישרף) ומוסיפים חצי מכמות הבשר. הבשר מוריד את טמפרטורת השמן. כשהטמפרטורה חוזרת לעלות מוסיפים בהדרגה את שאר הבשר. לא רצוי להוסיף אותו בבת אחת, כי כשהטמפרטורה של השמן תצנח - נקבל בשר מבושל במקום צרוב.
מוסיפים את העגבניות החתוכות (ה-800 גרם), מחית קארי, סוכר (אם צריך), מלח ופלפל. מערבבים. טועמים, מתקנים תיבול ומצננים.

מכינים את הפסטה.

פסטה ביתית - מרדדים לשלב 8 (דקה מאוד). פסטה קנויה - מכניסים למים רותחים למחצית מהזמן הרשום על האריזה (המשך הבישול יהיה בתנור).

משמנים תבנית בשמן זית. מניחים את הפסטה.

אם משתמשים בפסטה ביתית - ליצור רצועות שיעטפו את הלזניה מלמטה למעלה, כמו סרט של אריזת מתנה. מניחים את הפסטה על בסיס התבנית, מצמידים לשולים ומשאירים שוליים ארוכים, שיעטפו אותה מלמעלה.

דואגים שהבסיס יהיה מרופד בשתי שכבות דקות של פסטה. במרכז, המקום הו הרצועות מצטלבות, ניתן לחתוך חלק מהפסטה, כדי לא לקבל 4-5 שכבות עבות באותו מקום.

יוצקים שליש מתערובת הבשר. מניחים מעליה שכבת פסטה. מעל מניחים את פרוסות הבצל הדקיקות ומעליהן את פרוסות העגבניות הדקות. יוצקים מעל שליש נוסף של הבשר.

מניחים מעל עוד שכבת פסטה ומעליה את שאר הבשר. סוגרים עם קצוות הפסטה ששמרנו מהשכבה הראשונה.

קוצצים שתי עגבניות טריות ובזיליקום. אם משתמשים בעגבניות שרי, חוצים אותן לאורך. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל, מוסיפים רסק עגבניות ומפזרים מעל.

מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-30-45 דקות, עד שהפסטה משחימה מעט.
לאחר שמוציאים מהתנור יש לתת ללזניה "לנוח" 10-15 דקות.

מתוך ספר 100 המתכונים של חגי ישראל.

אורה קורן | |דובדבנים

כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker. הבלוג עוסק באוכל - מתכונים ומה שמסביב.

לארכיון המתכונים של דובדבנים - http://blogs.haaretz.co.il/oracoren/

הבלוג קשור גם לבלוג נוסף שניתן למצוא בו מעל 100 מתכונים נוספים - 

https://oracoren.wordpress.com/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ