מרק מינסטרונה טבעוני עם טוויסט מפתיע - דובדבנים - הבלוג של אורה קורן - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מרק מינסטרונה טבעוני עם טוויסט מפתיע

איך פסטה מכוסמין מלא משנה את המרק האיטלקי הקלאסי? רמז: לטובה

תגובות
מרק מינסטרונה טבעוני
אורה קורן

לפני מספר שבועות הכנתי את המתכון הקלאסי כמעט למרק האיטלקי. כעת, הגיע הזמן לחלק 2, כלומר לקלאסיקה איטלקית עם טאץ' אישי שלי. המינסטרונה הוא למעשה מרק ירקות עם פסטה. כאן הוא מובא בגרסה הצמחונית, ללא ציר עוף. ניתן לשלב כמעט כל ירק שיש בבית. פלפלים אדומים וירוקים מעניקים לו תוספת טובה של טעם. במקום פסטה רגילה השתמשתי בפטוצ'יני מכוסמין מלא. היתרון: פסטה רגילה סופחת את נוזלי המרק ללא סוף עד שהיא מתרככת מאוד ומתפוררת, כמעט נמסה, ומשאירה בסיר אחרי יומיים נזיד ירקות במקום מרק. לעומתה, פסטה מכוסמין מלא נשארת כמעט בצורתה המקורית ומותירה הרבה נוזלים במרק גם אחרי שבוע. אם מכינים כמות גדולה לכל השבוע, זו הבחירה הנכונה.

מה צריך?
4 גזרים
4 זוקיני
סלסלת פטריות שמפניון
חצי ראש כרוב
חצי פלפל חריף ירוק
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק בהיר
חציל צר, קל ומבריק
חצי חבילת אטריות כוסמין אורגניות (או אחרות)
2 ליטר מים
3 כפות רוטב סויה
ראש סלרי פרוס
מלח, פלפל
שמן זית

מה עושים?
חותכים לקוביות את הגזר, הזוקיני, הפלפל הירוק והאדום והפטריות. פורסים לרצועות דקות את הכרוב. מקלפים את החציל, פורסים לפרוסות עבות, ואת אלה שבלי הגרעינים (בחלק העליון הצר) חותכים לקוביות.

מחממים שמן זית בסיר בו יתבשל המרק. מכניסים יחד את הירקות החתוכים (ללא הפלפל החריף) ומקפיצים.
מוסיפים מים, סויה, סלרי וכ-5 טבעות פלפל ירוק חריף.

טועמים, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.

בסיר נפרד מבשלים את האטריות מעט פחות מזמן הבישול המומלץ (אני בישלתי ארבע דקות במקום שש). את הפסטה המבושלת כמעט לגמרי מעבירים לסיר עם המרק להמשך בישול.

מתכונים נוספים ניתן למצוא בספר 100 המתכונים של חגי ישראל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#