מרק חומוס וירוקים

מרק שמתאים עצמו למזג האויר המשתנה בעונה זו

אורה קורן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
חומוס
מרק חומוס וירוקיםקרדיט: אורה קורן
אורה קורן

כבר בנסיון הראשון המרק זכה להצלחה גדולה. סוד ההצלחה טמון בכמויות נדיבות של עלים ירוקים טריים ובגרגרי חומוס גדולים בבישול עצמי, לא קפואים. אם גם אצלכם ישנם אוהבי כוסברה וכאלה שלא - עשו כמוני. הכניסו חצי צרור בלבד למרק, הטעם לא יבלוט, והשאירו עלים ירוקים טריים לאלה שאוהבים, שייכנסו למרק בשלב ההגשה.
אפשר להגיש אותו ברמת סמיכות משתנה לפי מזג האויר ומצב הרוח. פשוט טוחנים לתוכו כמויות שונות של גרגרי חומוס.

מה צריך (לסיר 5 ליטר)?

חצי קילוגרם גרגרי חומוס יבשים גדולים
כפית אבקת סודה לשתיה

ראש סלרי גדול או 2 קטנים עם העלים הירוקים
שורש פטרטזיליה
בצל גדול
3 גזרים
4 קישואים או זוקיני
צרור גדול פטרוזיליה
חצי צרור שמיר
צרור כוסברה
מיץ לימון
רוטב סויה
חומץ בלסמי
מלח, פלפל

לגרגרי החומוס כתוספת -
שמן זית
חצי כפית תבלין או תערובת תבלינים (לגריל, או כמון, פפריקה, כורכום)

מה עושים?
בקיצור -
משרים את החומוס עם הסודה לשתייה ללילה. מסננים ומבשלים לריכוך. מכניסים לסיר את הירקות ללא העלים ומבשלים שעה ורבע. מוסיפים את העלים, מלח, פלפל ואת הרטבים ומבשלים רבע שעה. מוסיפים חצי מכמות החומוס ומרסקים בבלנדר או בבלנדר מוט.

בהרחבה - מפרידים את ראש הסלרי מהעלים. מקלפים את הירקות שאינם עלים ירוקים (אפשר להשאיר את הזוקיני עם קליפה אך ללא הקצוות), חותכים לרבעים ומכניסים לסיר. מצרפים את גבעולי הסלרי עם העלים ואת גבעולי הפטרוזיליה, שמיר וכוסברה ללא העלים. מבשלים שעה ורבע.

קוצצים את העלים הירוקים העדינים - פטרוזיליה, שמיר וחצי מצרור הכוסברה ומכניסים לסיר. מוסיפים מלח, פלפל, מיץ לימון, רוטב סויה ובלסמי בהדרגה עד לקבלת הטעם הרצוי. אני מוסיפה כשתי כפות מהרטבים. שומרים על רתיחה עדינה ומבשלים כרבע שעה לריכוך מלא של העלים. מרסקים הכל בבלנדר או בבלנדר מוט.
מוסיפים חצי מכמות החומוס (לפי מצב הרוח והחורף) ומרסקים. טועמים ומתקנים תיבול.

מחממים שמן זית על מחבת ומצרפים את התבלינים שנבחרו. מערבבים עד שהשמן מקבל את ניחוח התבלינים. להיזהר לא לשרוף אותם. מכניסים לשמן המתובל את החומוסים וצורבים כך שיתכסו בשמן המתובל ויקבלו פריכות קלה.

להגשה - יוצקים מהמרק לצלחת הגשה אישית, מוסיפים גרגרי חומוס מתובלים ולאוהבי הכוסברה מצרפים עלים טריים.

אורה קורן | |דובדבנים

כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker. הבלוג עוסק באוכל - מתכונים ומה שמסביב.

לארכיון המתכונים של דובדבנים - http://blogs.haaretz.co.il/oracoren/

הבלוג קשור גם לבלוג נוסף שניתן למצוא בו מעל 100 מתכונים נוספים - 

https://oracoren.wordpress.com/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ