סלט שורשים קל

מרענן, בריא, רב גוני ומקבל באהבה מה שיש במקרר וכמעט עמדתם לזרוק - סלט השורשים שלי

אורה קורן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שורשים
סלט שורשיםקרדיט: אורה קורן

סלט מיוחד ומרשים שמכינים בדקות. אפשר לשלב מה שאוהבים ומה שיש בבית שמתאים. לי היה סלק סגול וסלק כתום ששכבו שבועיים במקרר וחיכו לגאולה, וצירפתי להם קולרבי ועלי פטרוזיליה טריים. אפשר להוסיף ראש סלרי, או גבעול סלרי עלים חתוך לחצאי עיגולים דקים.
מה צריך? מנדולינה, או פוד פרוססור שיחתכו אותם לגפרורים, ורצוי גם שמן שומשום.
וכן, רצוי לעבוד גם עם כפפות חד פעמיות, כי הסלק הסגול צובע את הידיים בצבע עקשן, שלא רוצה לעזוב אותך.

מה צריך?
1 סלק סגול
1 סלק כתום (אם לא מוצאים אפשר להחליף בגזר/ראש סלרי)
1 קולרבי
חופן עלי פטרוזיליה
כף שמן זית
כף סילאן
מיץ מלימון שלם
כפית חומץ בלסמי
חצי כפית שמן שומשום
מלח
פלפל

מה עושים?
חותכים את ירקות השורש לגפרורים ואת הפטרוזיליה קוצצים.
מערבבים את שאר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים על הירקות ומערבבים.

אורה קורן | דובדבנים

אורה קורן היא לשעבר כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker, שאהבתה הגדולה באמת היא אוכל.

בעלת בלוג המתכונים בננה ספליט. הבלוג עוסק במתכונים ביתיים פשוטים וטעימים ובשאיפה גם כמה שיותר בריאים.  מתכונים מצולמים נוספים אפשר לראות גם בערוץ היוטיוב

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ