מאפה פילו וירוקים טבעוני

טכניקת קיפולי הפרפר הופכת את המאפה לקריספי ומעניין

אורה קורן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פילו
קיפולים בפילוקרדיט: אורה קורן
אורה קורן

מנה מרשימה אותה למדתי בסדנת הבישול הטבעוני שנערכה החודש בבית ספר בישולים עם אושר אידלמן. קלי קלות.

המנה מתבססת לא רק על דפי הפילו שמקבלים טיפול קצת שונה, אלא על התיבול. ראס אל חנות היא תערובת תבלינים שמשתנה מחנות לחנות. אפשר למצוא בחנויות תבלינים ואפשר להכין לבד מתבלינים שמתאימים למאפים מלוחים כמו פפריקה, כורכום, עלים ירוקים מיובשים ושום. את חבילת עלי הפילו יש להעביר מהמקפיא למקרר לילה לפני ההכנה, להפשרה איטית.

מה צריך?
10 דפי פילו
4 יחידות כרישה
30 גרם צנוברים
10 עלי מנגולד
מלח, פלפל
שמן זית
חצי כפית ראס אל חנות (תערובת תבלינים)
2 כפות חמוציות

לסלט מרענן
החלק הלבן של 10 עלי המנגולד
2 שיני שום
3 כפות שמן זית
2 לימונים - למיץ
מלח

מה עושים?
בקצרה -
מבשלים חצאי טבעות של כרישה, קולים צנוברים, מקפיצים מנגולד ומערבבים עם שאר חומרי המלית. משמנים עלה פילו, מעצבים לפי ההסבר בהמשך ומניחים במרכז את המלית. סוגרים, משמנים ואופים. לסלט - מבשלים הכל בסיר בבישול קצר של חמש דקות ומצננים.

בהרחבה - חותכים את החלק הלבן של הכרישה לחצי לאורכו ולחצאי טבעות ברוחב חצי סנטימטר בערך. משרים במים להוצאת לכלוך. מוציאים ומבשלים עם מעט מים נקיים מומלחים עד ריכוך מלא. מסננים.

קולים צנוברים בתנור (160 מעלות 12 דקות) או על מחבת ללא שמן - להיזהר שלא יישרפו.

מפרידים את גבעולי המנגולד מהעלים. קוצצים את העלים ומקפיצים במחבת עם כף שמן זית וחצי כפית ראס אל חנות עד ריכוך העלים. מוסיפים את הצנוברים, החמוציות והכרישה ומערבבים.

מפרידים דף פילו ומכסים את השאר. מורחים עם מברשת שמן זית על כל הדף ומקרבים שני קצוות מנוגדים כך שנוצרים כיווצים בצורת פרפר. לא לוחצים. כל הטיפול בעלה נעשה ללא לחיצות כדי לא ליצור גוש בצק לא אפוי. עושים אותה פעולה עם הצדדים הנותרים. מקבלים מעין שבשבת. מניחים כנף אחת של השבשבת על החלק המרכזי שצופפנו אליו את הדף.

מניחים כף נדיבה מהמילוי במרכז השבשבת ומקפלים מעליה את שלוש הכנפיים הנותרות, אחת על גבי השנייה. מורחים מעט שמן זית על החיבורים, הופכים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מורחים מעל שמן זית.

אופים ב-170 מעלות כ-15 דקות להזהבת עלי הפילו.

לסלט - מסירים את הסיבים מגבעולי המנגולד וחותכים למעויינים. מבשלים בסיר קטן את כל הרכיבים 5 דקות ומצננים לטמפרטורת החדר.

מגישים את המאפה על הסלט החמצמץ.

תגיות:

אורה קורן | |דובדבנים

כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker. הבלוג עוסק באוכל - מתכונים ומה שמסביב.

לארכיון המתכונים של דובדבנים - http://blogs.haaretz.co.il/oracoren/

הבלוג קשור גם לבלוג נוסף שניתן למצוא בו מעל 100 מתכונים נוספים - 

https://oracoren.wordpress.com/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ