מתכון: טירמיסו טבעוני

אפשר לשחק עם הטעמים והצבעים. הפעם שילבתי קרם וניל-תפוז ומעליו קרם מוקה. הכנה והגשה בכוס מרטיני הופכת את העונג הזה גם לאלגנטי במיוחד

אורה קורן
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טירמיסו טבעוני של אורה קורן
טירמיסו טבעוני של אורה קורןקרדיט: אורה קורן
אורה קורן

בשבוע האחרון החלטתי לטבען את הטירמיסו האהוב. היה צורך למצוא בסיס שיישא את כל על הטוב שמעליו, אבל ללא ביצים. ניסיתי להכין טורט טבעוני, שלא מצא חן בעיניי למרות שהיה אופציה לא רעה. החלטתי להמתין עד שיגיע רעיון אחר.

ואז זה קרה. בשישי בבוקר התעוררתי והמחשבה הראשונה שעלתה בראשי היתה - שילוב של שקדים טחונים (בריאות) ופתי בר (אהבת ילדות).
הקרם מעל מבוסס על גבינה טבעונית מקשיו (קלי קלות, ממש, תאמינו לי. המתכון בסוף). כיוון שהייתי במצב רוח יצירתי משהו, הכנתי אותו בשני טעמים: וניל-תפוז ומוקה.

טיפ: לבסיס אני מציעה לא לוותר על אספרסו לטובת קפה חזק אחר. פעם, כשלא היתה לי מכונת קפה הייתי יורדת וקונה כוס אספרסו אחת לשתייה במקום ואחת לקחת הביתה להכנת עוגות. למתכון הזה תצטרכו  שתי כוסות אספרסו קצר (דאבל). עוד טיפ: אני מעדיפה להשתמש בשקדים עם קליפה, זה יותר בריא.

מה צריך (לתבנית 20X15 ס''מ)?
לבסיס:

100 גרם פתי בר רגיל
150 גרם שקדים טחונים
2 אספרסו קצר

לקרם:
250 גרם גבינה טבעונית (הסבר בסוף)
250 מ''ל שמנת צמחית
80 גרם (קופסה) פודינג וניל
חלופה 1: חצי כפית גרידת תפוז אורגני (ללא ריסוס על הקליפה)
חלופה 2: כפית קפה נמס מגורען וכפית קקאו

מעל: קקאו לפי הטעם

מה עושים?
בקצרה:
מרסקים את השקדים והפתי בר, מוסיפים אספרסו ומשטחים על תבנית. מקציפים את חומרי המלית עם חומרי החלופה הראשונה. יוצקים חצי מעל לבסיס. מוסיפים קפה וקקאו לשאר ויוצקים מעל. מפדרים בקקאו.

בהרחבה: במעבד מזון מרסקים שקדים לפירורים. מוסיפים פתי בר ומרסקים לפירורים. מוסיפים אספרסו ומערבבים. יש להגיע למרקם של חול רטוב, לא של כדור בצק דחוס שיוצר בסיס קשה מדי. משטחים בתבנית ומהדקים קלות בלבד, כדי שהפירורים לא יתערבבו בהמשך עם המלית. מעבירים למקפיא להתמצקות שתקטין עוד יותר את הסיכוי שהפירורים יתערבבו במלית.

מכניסים למעבד מזון נקי את חומרי המלית ללא הקפה והקקאו. מקציפים לקבלת מרקם אוורירי יציב. יוצקים מחצית מהכמות מעל הבסיס ומחזירים למקרר/מקפיא להתייצבות.

מכניסים למחצית השנייה שנותרה את גרגרי הקפה והקקאו. מקציפים לשילוב הטעמים. אפשר להשאיר חלק מגרגרי הקפה שלמים.

מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים מעל בזהירות את התערובת השנייה כך שהשכבות לא יתערבבו.

מפזרים מעל עם מסננת דקה את הקקאו.

אפשר להכין את הטירמיסו בכוסות אישיות.

לגבינה טבעונית (אפשר להכין כמות כפולה לטירמיסו גבוה יותר):
100 גרם קשיו טבעי
כוס מים או יותר (להשריה)
100 מ''ל (חצי כוס) מים קרים
כף מיץ לימון טרי
שליש כפית מלח

מה עושים?
משרים את הקשיו במים לפחות 4 שעות, אפשר לילה. ככל שההשריה ארוכה יותר נדרשים פחות מים בהמשך. מסננים.
מכניסים לבלנדר/מעבד מזון את הקשיו, הלימון, המלח ומחצית מכמות המים ומתחילים לרסק הכל למחית. טועמים ומוסיפים מלח או לימון לפי הטעם. מוסיפים עוד מים לפי הסמיכות הרצויה. ריסוק ממושך (10 דקות) מבטיח גבינה יותר חלקה.

אורה קורן | |דובדבנים

כתבת תעשייה ואנרגיה ב-TheMarker. הבלוג עוסק באוכל - מתכונים ומה שמסביב.

לארכיון המתכונים של דובדבנים - http://blogs.haaretz.co.il/oracoren/

הבלוג קשור גם לבלוג נוסף שניתן למצוא בו מעל 100 מתכונים נוספים - 

https://oracoren.wordpress.com/

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ