שלוש בשלניות ביתיות מגישות מנות מסורתיות לפסח

קדרת הכבש עם הפירות היבשים, הבאחש, החורמה וגרסה מיוחדת לקובה: לכל עדה יש את המנה החגיגית שלה לפסח ושלוש בשלניות ביתיות מהגליל פתחו לנו את דלתן ונתנו הצצה אל שולחן החג שלהם

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רותם מימון

ועם כל התגבשות המטבח הישראלי העכשווי, החגים תמיד מצליחים להחזיר אותנו הביתה, אל המנות המסורתיות, העדתיות. לכל משפחה המסורת שלה, לכל עדה המנות שנשענות על דורות קודמים שהכינו אותן והן חוזרות ושבות אל שולחן החג.

לכבוד פסח כינסנו שלוש בשלניות שהכרנו דרך מיזם "אוצרות הגליל" שהן משתתפות בו. המיזם הפילנתרופי שהושק לפני כשש שנים, נועד לעודד את התיירות בגליל המערבי ולהביא מטיילים אל הפינות הקטנות בכל האזור כולו על ידי טיפוח אנשי האוכל והאירוח המקומיים.

תגיות קשורות:

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ