אוכל - מתן שופן; יין - איתי גלייטמן

חוג הסילאן: איך להפוך את ארוחת החג למתוקה הרבה יותר

הסילאן הוא מרכיב מרכזי בחרוסת, אבל יהיה חבל לייחד אותו רק לה. שלושה מתכוני חג מחלצים אותו מהתפקיד המסורתי הזה כדי להשיג עומק טעמים לאורך ארוחה שלמה

מתן שופן
איתי גלייטמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
איתי גלייטמן

החרוסת, אשר מצד אחד משולה לטיט ומצד אחר ממתיקה עלינו את המרור, עשויה מפירות כמו תפוחים, אגסים או תאנים. אך גם אם המתכון להכנתה משתנה מעדה לעדה, ובין משפחה למשפחה, אחד הפירות הנפוצים בה הוא התמר, או ה"דבש" שמפיקים ממנו – הלוא הוא הסילאן, שמרקמו נוזלי והוא מופק מסחיטה של תמרים מבושלים. מקורו של הסילאן, בין השאר, במסופוטמיה והוא שימש את יהדות בבל העתיקה כמרכיב מרכזי בהכנת החרוסת, כפי שהוא משמש גם את העדה העיראקית כיום.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ