המצה הטעימה ביותר היא זו שתכינו בעצמכם

מצות תעשייתיות הן לא יותר מדיקט שמתאים למצה בריי, מצות מתוצרת בית הן סיפור אחר לגמרי. מתכון למצות קלות והכי טעימות שטעמתם

בצק המצה לפני האפייה
צילום: Julia Gartland / The New York Times
אריק אסימוב
ניו יורק טיימס
אריק אסימוב
ניו יורק טיימס

מכל ההנאות של שולחן ליל הסדר — צלי הבשר העדין, מרק העוף הזהוב שמנוקד בשמיר, החרוסת העשירה בתפוחי עץ והרוויית יין — המצות התעשייתיות נמצאות בתחתית הרשימה.

הן עשויות רק מקמח ומים והתוצאה היא מצה קשה ותפלה, מושלמת למצה בריי או ל"כורך" (מרור עם חרוסת) אבל ממש לא טעימות בתור מאכל בפני עצמו.

אך מצות מתוצרת בית הן משהו שונה לגמרי. הן עדינות ואווריריות ולעתים קרובות מתובלות בקצת מלח ושמן זית. הן מושכות כמו צ'יפס, אבל הרבה יותר קל ומהיר להכין אותן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ