לטבעונים ולאוכלי כל: הצעה לתפריט ליל סדר שמתאים לכולם

במקום לשבור את הראש איזה סלטים, מנות ראשונות ועיקריות להכין, השף יוחנן ברנשטיין מציע רעיונות לארוחה שלמה ומנה עיקרית בלתי נשכחת לטבעונים

יוחנן ברנשטיין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאי רועים טבעוני
צילום: בן יוסטר

אצלנו בפסח זה תמיד אותו סיפור, כבר חודשיים לפני מתחילים לברר מי מארח וכמה אנשים מתוכננים להגיע ואחר כך מתחילה חלוקת התפקידים: מה כל אחד מביא. העניין מגיע לשיאו בערב החג שבו שוב אנחנו מגלים שהשנה כלום לא השתנה: אותה חרוסת יבשה, אותן מנות ראשונות ותמיד מנה עיקרית אחת, שלא כל הילדים מתלהבים ממנה ולצמחונים אין ממש מה לאכול. השנה החלטתי לפרק את הסדר הקיים. לצד מנות חג אייקוניות שאי אפשר לוותר עליהן כמו גפילטע פיש, כבד קצוץ, קניידלך ודג חריף, אני מציע מנות עדכניות וחגיגיות יותר. להשקיע בראשונות ובסלטים, להכין מנה טבעונית עשירה ויפה (שבניסיונות הביתיים גם אוכלי כל רצו לקחת ממנה חלק) ובעבור הקרניבורים - גם מנה בשרית דשנה. אפילו החרוסת חזרה השנה למקורות ועל אף מראה הטיט שלה - היא מתוקה ונהדרת ויכולה לשמש גם על תקן קינוח טבעוני בסוף הארוחה.

מתכון לסלט סלק גזר ואפונת ווסאבי

סלט צבעוני שמשלב צבעים חזקים ומרקמים מעניינים בפה. לצד הסלק המבושל והרך גרים בכפיפה אחת הגזר הקשה והאפונה הפריכה.

צילום: בן יוסטר

כרובית אדממה פיקנטית

הסלט הזה מוסיף המון צבע לשולחן. ובכלל, מי לא אוהב כרובית? מי שיש לו בעיה עם אדממה, יכול להחליפה בפול ירוק.

צילום: בן יוסטר

סלט תפוחי אדמה עם צלפים

גישה קצת שונה לכרפס עם טעמים חזקים ומעניינים של אנשובי, תפוחי אדמה (רצוי זעירים) וחרדל, יוצרת סלט תפוחי אדמה עשיר וטעים.

צילום: בן יוסטר

פאי רועים טבעוני

למנה הטבעונית השנה לקחנו את ה"שפרד פאי" הקלאסי – תבשיל בשר מכוסה בפירה – והחלפנו את הבשר בתבשיל פטריות קצוצות.

ביף בורגיניון

ביף בורגיניון הוא קדירה יחידה ומיוחדת, טעימה ועשירה, המורכבת מנתחי בשר שמבושלים במשך זמן רב עם יין אדום. היש מתאים יותר מזה לארוחת החג?

צילום: בן יוסטר

חרוסת קלאסית

החרוסת שלנו, כמיטב המסורת, מזכירה את הטיט שהכינו בני ישראל במצרים. התפוחים מתחמצנים והופכים לחומים, מה שנותן את המראה המסורתי לחרוסת – זו לא החרוסת שמכינים ממנה כדורים. אפשר להוריד או להוסיף תבלינים לפי הטעם האישי.

חרוסתצילום: לימור לניאדו תירוש

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ