מבשלים עם ילדים: הפסח הזה כולו מצה בריי

לאכול בלי חמץ באמת נשמע מדכא, אבל מתכונים למצה בריי פריכה ומושלמת יהפכו את חול המועד הקרוב לשבוע קולינרי מיוחד שעוד תתגעגעו אליו

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מצה בריי
כמה פשוט להכין, ככה טעים. מצה ברייצילום: ID 71755939 © Sergii Koval | Dr

פסח בפתח ואפשר כבר להריח את ניחוחות המצה בריי נישאים באוויר וממלאים את הבית בריח המוכר של חופש קצרצר עם המשפחה. המצה בריי היא הנישנוש המושלם לחג. היא מתאימה לטיולים, לארוחות בוקר ואפילו לארוחות ערב - בקיצור, חול המועד הוא כולו מצה בריי. 

» פסח 2020 - התפריט המומלץ
» מתכונים לפסח
» מנות עיקריות לשולחן החג
» עוגות לפסח: כל המתכונים
» כל הדרכים להכין קניידלך
» סלטים לפסח: 30 מתכונים מומלצים לחג

» מתכונים צמחוניים כשרים לפסח
» אוכל מוכן לפסח 2020: איפה מצטיידים?
» איך מכינים חרוסת? כל הדרכים

מצרכים:

4 מצות
1/4 1 כוסות מים
2-3 בצל ירוק
3 ביצים
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון

אופן ההכנה

» מתחילים בחגיגה עם השלב האהוב על כולם - שמים את המצות בקערה ומתחילים לרסק, עד שמקבלים פירורים.

» כשכל המצות מפוררות לגמרי, מוסיפים את המים ומערבבים. כשכל הפירורים רטובים, זה הזמן לעזוב את המצות ולתת להן לספוג את המים.

» עוברים לקצוץ את הבצלים לגודל הכי קטן רק אפשר ולא לשכוח להיות זהירים עם האצבעות.

» אחרי שהמצות מתרככות וסופגות את רוב הנוזלים, שופכים את המים שנשארו בקערה, מוסיפים את הביצים, בוחשים היטב, ומתבלים במלח ופלפל ביד נדיבה - הבלילה מוכנה לטיגון.

» מחממים במחבת שמן ויוצקים 1/3 מהבלילה, מטגנים צד אחד ואחר כך הופכים לצד השני.

» לשם הגיוון, מוסיפים רק לחלק מהבלילה בצל ירוק ונהנים. בתיאבון.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ