פחמימות לנצח: 3 מתכונים ללחמניות כשרות לפסח

לחמניות כשרות לפסח הן כבר מזמן לא ברירת מחדל, אלא פינוק מענג שיכול בקלות להפוך למאפה מפתיע וממכר. קבלו שלושה מתכונים שווים במיוחד שיצליחו להרגיע במעט את הגעגועים לבצק

חן בן יוסף
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לחמניות כשרות לפסח של מותג מאסטר שף
החג הזה כולו פחמימות. לחמניות כשרות לפסחצילום: אסף אמברם
חן בן יוסף

יש אנשים שמחכים שנה שלמה כדי להתעורר בבוקר וליהנות מקפה לצד מצה פריכה עם שוקולד, ויש כאלה שרק סופרים את הדקות עד שיוכלו לחזור ללחם המוכר והאהוב. כך או כך תוכלו לשלב בתפריט החג הקרוב גם לחמניות קטנות ומטריפות שיוכלו לשמח את לבבות השומרים ולהרים את מצב רוחם של אלה שמתקשים. לפניכם שלוש גרסאות - החל ממתכון קלאסי מבית אמא, דרך גרסת שף-קונדיטור מדופלם ועד לחמניות טבעוניות שמצליחות לעשות את זה בלי ביצים וגלוטן - קבלו את הפחמימה שתציל לכם את החג.

» פסח 2020 - התפריט המומלץ
» מתכונים לפסח
» מנות עיקריות לשולחן החג
» עוגות לפסח: כל המתכונים
» כל הדרכים להכין קניידלך
» סלטים לפסח: 30 מתכונים מומלצים לחג

» מתכונים צמחוניים כשרים לפסח
» אוכל מוכן לפסח 2020: איפה מצטיידים?

לחמניות ביתיות כשרות לפסח
של הבשלנית אורה גזית
מתכון לכ-30 לחמניות

מצרכים:
2 כוסות קמח מצה
1.5 כוסות מים
5 ביצים
רבע כפית פלפל
חצי כפית מלח
חצי כוס שמן

הוראות הכנה:
1. בסיר מביאים לרתיחה את המים עם חצי כוס השמן.
2. לאחר הרתיחה מוסיפים את קמח המצה, פלפל ומלח ומערבבים היטב, עד שכל הרכיבים נספגים לתערובת אחידה ומורידים מהאש.
3. מתחילים להוסיף את הביצים בעדינות, אחת אחת – עם כל הוספה של ביצה, יש לערבב היטב עד לספיגה מלאה ורק אז להוסיף את הבאה.
4. מניחים נייר אפייה בתבנית ויוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג עם רווחים.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה עד שהלחמניות משחימות לצבע זהוב ויפה.
6. מוציאים מהתנור ונותנים ללחמניות לנוח כעשר דקות לפני האכילה. בתיאבון.

לחמניה כשרה לפסח
לא מוותרים על הסנדוויץ'. לחמניה כשרה לפסחצילום: \ Ppy2010ha | Dreamstime.com

לחמניות פסח
של שף-קונדיטור מיקי שמו
מתכון לכ-16 לחמניות קטנות

ניתן להכין את הלחמניות יום מראש או יותר ולהקפיא עד ההגשה (רק לחמם חימום קל לפני) 

מצרכים:
420 גרם (3 כוסות) קמח ללא גלוטן
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
2 גרם (1 כפית) אבקת סודה לשתייה
5 גרם (1 כפית) מלח
360 מ"ל ( 1/2 1 כוסות) מים
ניתן לשדרג את הלחמניות עם תבלינים שונים כמו קימל, זרעי פשתן או כוסברה (לא חובה)

להברשה: 
ביצה טרופה
40 גרם (4 כפות) שמן זית

אופן הכנה: 
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים יחד, עד לקבלת בצק אחיד.
3. מקמחים את משטח העבודה עם קורנפלור, ומחלקים את הבצק ל-16 חלקים שווים.
4. מגלגלים כל יחידה לכדור במרווחים זהים ומברישים בביצה ובשמן זית.
5. אופים כ-15 דקות עד להזהבה, כשצידה התחתון של כל לחמנייה שחום יש להוציא מהתנור.   

לחמניות כשרות לפסח
בלי גלוטן ועם המון טעם. לחמניות כשרות לפסחצילום: \ Keechuan | Dreamstime.com

לחמניות טבעוניות כשרות לפסח
באדיבות שף פטיסייר זיו סנדלר 
מתכון לכ-8 לחמניות

מצרכים:
3 פחיות שימורי חומוס 
כוס ו-2 כפות קמח טף
4 כפות עמילן טפיוקה
כפית מלח
כף סוכר
שלוש רבעי כוס מים
רבע כוס שמן
רבע כוס מחית תפוח עץ
חצי כפית קסנטן גאם (מרכיב חיוני לאפייה ללא גלוטן. הקסנטן פועל כמו "דבק" ומוסיף נפח ללחמים, עוגות, עוגיות ושאר מאפים ללא גלוטן).

אופן הכנה:
1. מסננים את הנוזלים של פחיות החומוס לסיר קטן, את החומוס עצמו מחזירים למקרר (אין צורך בו במתכון). מרתיחים במשך כרבע שעה עד שמצטמצם לשליש.
2. בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את מי החומוס עם סוכר עד שנוצר קצף יציב.
3. בקערה נפרדת שמים את כל האבקות: קמח טף, עמילן טפיוקה, מלח, קסנטן גאם. מערבבים, מוסיפים את השמן, המים ומחית התפוחים, מערבבים קלות.
4. מוסיפים 1/4 מכמות הקצף ומערבבים חלקית לתוך עיסת הטף.
5. בתנועות קיפול מוסיפים את שאר הקצף עד שהתערובת אחידה.
6. מחלקים לשמונה תבניות מאפינס, עד קצה השקע. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 למשך 20 דקות.

לחמניות כשרות לפסח של המעדניה הטבעונית סידס
גם טבעוני וגם כשל"פ. לחמניות פסח טבעוניות של זיו סנדלרצילום: נטלי עזרא

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ