אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים קלילים לליל הסדר

קרפצ'יו עגל עם ירוקים של אביב, תרמילים כבדים, סלט שומר, חרוסת פרסית במעטפת עלים ירוקים ומרק גזר וג'ינג'ר עם לקט ירקות גינה - שפים משוק הנמל מבשלים מתכונים קלילים לארוחת החג

תגובות
סלט קרפצ'יו פילה בקר
דודו בכר

עם ליל סדר שופע ממטעמיהן של כל הדודות, ארוחת חג בבוקר המחרת והרבה מצות לנשנוש מהצד - מה הפלא שכולנו רק מפוצצים עד כלות בכל הפסח הזה? הפעם החלטנו ללכת על ארוחת חג ירוקה, מרעננת וקלילה בהרבה יותר, כזו שלא תכביד עליכם ותשאיר לכם מקום להמשך. לשם כך נבחר שוק הנמל שמציג תוצרת עונתית טרייה שנקטפת מדי בוקר בשדה. כל אחד מהשפים של השוק רקח מנה שקרובה ללבו מתוך השפע האביבי.

» פסח 2019 - המדריך המלא לחג
» איפה קונים אוכל מוכן לפסח?
» אירועי ליל הסדר במסעדות
» מצפון עד דרום: כל טיולי פסח
» כל המתכונים שצריך לפסח

קרפצ'יו עגל עם ירוקים של אביב בתמרהינדי חמצמץ ושקדים של השף אבי שטייניץ 

"הירקות הירוקים והשום הירוק מסמלים בעייני  את בואו של האביב. שילוב של אותם ירקות בבישול מינימלי, ושידוכם עם בשר משובח - זה תמיד שילוב מנצח. במנה הזו טעמי הפילה הנא והירקות החמצמצים והמרעננים הם בחירה מוצלחת לפתוח בה את ארוחת הפסח. המנה ניתנת לשינויים ופרשנויות כיד הדמיון. ניתן להשתמש גם בסינטה או שייטל כתחליף לפילה, ומגוון הירקות הירוקים ניתן לשינוי בהתאם להיצע השוק".

חומרים:

400 גרם נתח פילה עגל

מלח ופלפל שחור גרוס

עלי תימין

4 סירופ תמרהינדי

2 כפות שמן זית 

לירוקים: שעועית רחבה, אפונה ירוקה, פול ירוק, לוביה, אפונה סינית

לתחמיץ: 3 כפות סילאן, 2 כפות  חומץ בן יין לבן, 1/3 כוס שמן זית ו-1/2 כפית מלח

כף שום ירוק, טחון למשחה עם כף מים

להגשת המנה: עלי כוסברה צעירה, שקדים קלויים שבורים, פלפל גרוס, מלח ים וקוביות צ'ילי אדום טרי. 

ההכנה:

מושחים נתח הפילה בשמן הזית, ממליחים, מפלפלים ומפזרים מעל את עלי התימין.

מחממים מחבת כבדה על להבה גבוה וצורבים לשנייה מכל צידי הנתח.

מקררים היטב את הנתח.

חולטים את הירוקים חליטה קצרה בסיר עם כמות נדיבה של מים מומלחים מעט, מצננים מיד במי קרח ומסננים.

פורסים את הפילה בעזרת סכין חדה לפרוסות דקיקות. ניתן גם לשטח לאחר החיתוך בעזרת הצד הקהה של הסכין.

מניחים את הנתחים בצלחת שטוחה.

מערבבים את כל חומרי התחמיץ עד שמתאחדים לרוטב.

מתבלים את הירוקים בשמן הזית ומניחים מעל נתחי העגל הצרוב.

מזליפים בעזרת כפית את השום במספר נקודות, וכך עושים גם עם התחמיץ ומפזרים מעל את שאר המרכיבים להגשה. 

מרק גזר וג'ינג'ר עם לקט ירקות גינה של השף יוסי שטרית 

מרק גזר
אייל טואג

"בעייני כיף להתחיל את ארוחת הסדר עם טעם מתקתק ועגול שלא יכביד ולא יאפיל על המשך הארוחה. הגזר מסמל קירבה לאדמה, הוא מתאים מאוד לתקופת האביב והפריחה. הגזרים המיוחדים שיש לנו בשוק מוסיפים טעם עדין ומיוחד למרק, וצורת ההגשה צבעונית ואביבית".

חומרים:

10 גזרים פרוסים דק

50 גרם ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

3 מקלות למון גראס קצוצים

1 בצל לבן פרוס

ליטר וחצי ציר עוף או ירקות לכיסוי

1 פחית חלב קוקוס

50 גרם סוכר

3 כפות שמן קנולה

מלח, לפי הטעם

ההכנה:

מחממים שמן קנולה בסיר ומוסיפים את הג'ינג'ר, הלמון גראס והבצל, ומאדים בסיר 5 דקות על אש נמוכה.

מוסיפים את הגזרים ומאדים אותם 3 דקות נוספות.

מוסיפים את ציר העוף עד לכיסוי הירקות ומבשלים עד לריכוך הגזר.

מוסיפים את חלב הקוקוס,הסוכר והמלח וטוחנים בבלנדר. טועמים ומתקנים טעמים.

חומרים ללקט הירקות: 3 גזרים חלוטים, חתוכים לחתיכות גדולים, 12 יחידות אפונה סינית חלוטה, 6 עגבניות שרי אדומות חלוטות וקלופות, חצי כוס אפונה ירוקה חלוטה וחופן עירית קצוצה

הכנת לקט הירקות: מטגנים את כל הירקות (פרט לעירית) יחד במחבת עם מעט שמן זית ומעט מלח, מוסיפים את העירית ומערבבים.

להגשה: מניחים את לקט הירקות המאודים על צלחת  ויוצקים על גבי הירקות  את המרק.

תרמילים וכבדים של השף אורן גולדווסר 

כבד עוף, כר פורה לתוספות, ירקות וירוקים עונתיים
אייל טואג

"עבדתי לפני כמה שנים עם בחור בשם פייר במסעדה קטנה אי שם בהרים. בראש השנה הנוצרי הוא הראה לי איך אוכלים כבד נא בארוחת החג וזה ניראה לי כמו טקס קדמוני. רציתי לטעום אבל עוד לא הייתי בשל לכך. המנה שהכנתי מזכירה לי את המנה ההיא, ולמעשה מהווה סוג של תיקון לגרסה המקורית, בכך שאני ממתן את המוזרות של הכבד החי. פה הוא חצי- צלוי והוספתי לו כל מיני סוגים של שעועית טרייה, הטעם יחד נהדר".

חומרים:

500 גרם תרמילים טריים של: שעועית ירוקה, שעועית לבנה, שעועית רחבה, פול ירוק, אפונת גינה וצרור פטרוזיליה

200 גרם כבד עגל חלב

זעתר טרי

1 לימון 

שמן זית

מלח ופלפל, לפי הטעם

ההכנה: 

קוטמים את החלק הגבעולי בכל אחד מהתרמילים.

מרוקנים את האפונים מתרמיליהם.

חולטים את כל הירוקים במשך 2 דקות, במים רותחים מומלחים קלות, ומקררים הכל במי קרח.

פורסים את הכבד לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. 

ממליחים מעט ומפלפלים בכבדות.

צורבים על מחבת משומנת (בשמן זית, חמאה או שומן כבש אפילו) כ-2 דקות מכל צד, מוציאים ופורסים לפרוסות בעובי זרת.

מערבבים בקערה את התרמילים, פרוסות כבד עגל, פטרוזיליה, זעתר, גרד מהלימון, מיץ מחצי לימון, מלח, פלפל ושמן הזית.

עורמים בצלחת ומגישים עם לחי של לימון וזנב של בצל ירוק שלם.

חרוסת פרסית במעטפת עלים ירוקים של אורלי שטייניץ 

דורעם גונט

"החרוסת הזו של אימי היא אחד ממאכלי הפסח האהובים על המשפחה כממרח על מצה. בליל הסדר היא נאכלת גם בסדר הברכות, כמובן, וכשמגיעים ל"מרור, כורך", אנו כורכים אותה בעלה של "מרור" - חסה ערבית. במתכון שלי שדרגתי מעט את החומרים - יין קינוח איכותי במקום יין קידוש, וג'ינג'ר טרי במקום יבש. שילבתי במעטפת את מרכיבי "צלחת הירוקים" שמתלווה לכל ארוחה פרסית - נענע, ריחן, בצל ירוק, וצנוניות לתוספת פריכות ורעננות".

חומרים ל- 12 איש (יש להתחיל בהכנה לילה קודם):

חומרים לחרוסת:

100 גרם צימוקים כהים

100 גרם תמרים יבשים

כוס שקדים

כוס אגוזי מלך

שני תפוחים

יין קינוח מתוק

2 כפות רכז רימונים

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית הל טחון

1/4 כפית ג'ינג'ר מגורר

קורט מלח

קורט פלפל שחור

קורט ציפורן טחון

חומרים למעטפת:

2 ראשי חסה עגולה, עלים מופרדים שטופים ומיובשים

עלי ריחן

עלי נענע

בצל ירוק, החלק הירוק, פרוס

צנוניות, פרוסות לעיגולים דקים

טבעות תפוח מיובש, לסגירה

חומרים לרוטב: 

1/4 כוס רכז רימונים

1/4 כוס סילאן תמרים

1/4 כוס מים

1 כפית חומץ תפוחים

ההכנה: מגלענים את התמרים וקוטמים את שני קצותיהם (הכיפות הקשות). מצרפים את הצימוקים, מכסים ביין ומשרים ללילה.

בכלי נפרד, משרים במים את השקדים והאגוזים, גם כן ללילה.

למחרת, טוחנים במעבד מזון עם להב פלדה את כל קבוצת מרכיבים בנפרד. חשוב לעבד בפולסים, לא למחית, אלא רק עד לחתיכות קטנות.

מערבבים בקערה את התערובת הראשונה עם יין המשרה, את השקדים והאגוזים מסוננים ממי ההשריה, תפוחים ללא ליבה אך עם הקליפה, רכז הרימונים והתבלינים (עד כאן ניתן לשמור בכלי סגור במקרר).

להגשה:

פורסים את עלי החסה על משטח עבודה, חותכים ומסירים את בסיס העלה הקשה.

מורחים חרוסת על העלה.

מניחים עליה צנונית פרוסה דק, מפזרים בצל ירוק פרוס ומספר עלי ריחן ונענע ומגלגלים לקונוס.

מהדקים כל עלה מגולגל בטבעת תפוח מיובש.

מסדרים בצלחת הגשה שטוחה, מקשטים בשקדים וענפי נענע.

מערבבים את מרכיבי הרוטב ומזלפים מעל.

סלט שומר השף ברק אהרוני 

סלט שומר
זאב שטרן

"בחרתי לשלב את השומר עם השקדים הירוקים כסימן לסוף החורף ותחילת האביב. השומר מתקשר אוטומטית לחורף ואילו השקדים הירוקים מגיעים לשיאם בעונה הקצרה של פסח והאביב, והחיבור ביניהם עובד מעולה. סלט מרענן שכיף לנשנש בתחילת ארוחת ליל הסדר, ולפתוח איתו את הארוחה".

חומרים:

2 יחידות בינוניות שומר

100 גרם שקדים ירוקים

4 יחידות בצל ירוק (החלק הירוק)

פילטים של לימון מלימון אחד, קצוצים גס

20 גרם זעתר יבש

30 מ"ל שמן זית

מיץ לימון מלימון אחד

מלח, לפי הטעם

ההכנה:

חותכים את השומר והשקדים לאורך ומניחים בקערה.

פורסים את הבצל הירוק לרצועות דקות ומוסיפים את הלימון, הזעתר והמלח ומערבבים ללא שמן הזית ומיץ הלימון.

אחרי שכל המרכיבים התאחדו, מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון ומתקנים טעמים.

מערבבים היטב ומסדרים על הצלחת.

כתבות שאולי פספסתם

*#