אופים עם ילדים: עוגת שוקולד וקרמל לפסח

אתם יכולים לחשוב עליה כעוגה כשרה ומעולה לפסח או פשוט כקינוח משובח ונטול גלוטן לכל ימות השנה. כך או כך אחרי שתכינו אותה לא תוכלו להפסיק לאכול

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת שוקולד מונחת על מגש מעץ עם כף שממנה נוזל ציפוי הקרמל
גם כשרה לפסח וגם ממכרתצילום: ID 112545316 © Mallivan | Dream
עכבר העיר

בין אם אתם רגישים לגלוטן או מחפשים מתכון מנצח לעוגה מנצחת הכשרה לפסח, מצאנו לכם מתכון משגע של עוגת שוקולד וקרמל - אנחנו מזהירים, אתם תתמכרו אליה.

» פסח 2020 - התפריט המומלץ
» מתכונים לפסח
» מנות עיקריות לשולחן החג
» עוגות לפסח: כל המתכונים
» כל הדרכים להכין קניידלך
» סלטים לפסח: 30 מתכונים מומלצים לחג

» מתכונים צמחוניים כשרים לפסח
» אוכל מוכן לפסח 2020: איפה מצטיידים?
» איך מכינים חרוסת? כל הדרכים

מצרכים לתבנית בגודל 24:

1/2 כוס שוקולד צ'יפס
1/2 כוס חמאה רכה (120 גרם: חבילה קטנה + קצת פחות מרבע חבילה קטנה)
3/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
כפית תמצית וניל
3 ביצים בגודל L
1/2 כוס אבקת קקאו לא ממותק

לציפוי:

כוס שוקולד צ'יפס + 1/2 כוס שמנת מתוקה

לקרמל (אופציונלי): 

1/3 כוס סוכר חום
3 כפות חמאה
כף חלב

אופן ההכנה:
»
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את התבנית.

» מחממים את השוקולד צ'יפס והחמאה במיקרו, או על גבי האש ומערבבים בעזרת מטרפה עד שהם נמסים לחלוטין.

» מוזגים לקערה גדולה את השוקולד והחמאה המומסים ומוסיפים פנימה את הסוכר, המלח ותמצית הוניל, מערבבים היטב ולאחר מכן מוסיפים את הביצים. מערבבים בעדינות עד שהתערובת הופכת לרכה ואחידה.

» לבסוף, מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד לאיחוד מלא ומעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת.

» אופים במשך כ-25 דקות, עד שהחלק העליון בעל שכבה מעט קשה ודקה.

» מצננים בצד למשך 5 דקות ואז מפרידים בעזרת סכין את השוליים מהתבנית. מפרקים את התבנית, מעבירים את העוגה לצלחת ומצננים לחלוטין.

» להכנת הציפוי של הגנאש, מרתיחים בסיר קטן את השמנת ואז מוסיפים אליו את השוקולד צ'יפס וממתינים שלוש דקות. אחר כך מערבבים הכל עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה וחלקה.

» לאחר שהעוגה התקררה, מחזירים וסוגרים בחזרה את השוליים של התבנית בכדי שהציפוי לא יישפך החוצה. מוזגים את הציפוי על העוגה ונותנים לו להתקשות ולהתייצב.

» להכנת הקרמל, מחממים בסיר קטן נוסף את הסוכר החום, חמאה וחלב על אש בינונית, בעזרת מבוגר בלבד כי התערובת חמה מאוד, מערבבים כל הזמן עד שהתערובת מתחילה לרתוח ומניחים בצד לצינון. כאשר הקרמל עדיין פושר, מוזגים אותו על גבי העוגה ומורחים אותו בשביל ליצור שכבה אחידה. חלק מהגנאש יימס ויתערבב עם הקרמל - זה בסדר ואפילו מומלץ.

» מעבירים לקירור במקרר למשך חצי שעה לפחות. מגישים את העוגה קרה. בתיאבון!

טיפים:

» מאחר ואין קמח ואמצעי התפחה בעוגה, היא יוצאת נמוכה יחסית וזה בסדר. במקרה זה, הגובה לא קובע  ומדובר במרקם נעים, פאדג'י ולגמרי ממכר.

»  אם אתם רוצים שהעוגה תצא קצת פחות מתוקה - אתם יכולים לוותר על הקרמל או לחילופין להשתמש בשוקולד מריר לפחות 60%.

» אם מתחשק לכם שהעוגה תהיה קצת יותר מקושטת, אפשר לצייר על גביה עם הקרמל וליצור קווים וצורות לפי בחירתכם.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ