מבשלים עם ילדים: עוגת מצות ושוקולד

למי שרוצה לגוון מהשילוב של מצה עם שוקולד, הצעה למתכון פשוט וכשר לפסח שאפשר וכדאי להכין עם הילדים

עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגת מצות של תקוה צור
עוגת מצות של תקוה צור
עכבר העיר

על אף שיש לא מעט אנשים שמחבבים אותן עד מאוד, המצות טומנות פחים לא מעטים בדמות בעיות עיכול, קלוריות רבות וכמובן המון פירורים. לצערנו, אין לנו פה בשורה שתבטל את כל הבעיות ותגלה את האור, אבל מצד שני - למה לסבול כשאפשר ליהנות קצת עם עונג מתוק ושוקולדי?

» פסח 2019 - המדריך המלא לחג
» כך תכינו סלטים מנצחים לשולחן החג
» 
כל המתכונים לשולחן ליל הסדר
» 
איפה קונים אוכל מוכן לפסח?
» 
מתכונים של מיקי שמו לעוגות כשרות לפסח

לפניכם מתכון (בשתי וריאציות) לעוגת מצות ושוקולד נפלאה לפסח. ההכנה קלילה ומתאימה במיוחד לשיתופי פעולה נהדרים עם הילדים. אם אתם משפחה גדולה, או שיש אורחים שנמצאים כבר בחצי הדרך אליכם - הכינו מראש שתיים, כי העוגות הללו נטרפות על ידי ילדים ומבוגרים כאחד. שלא תגידו אחר כך שלא אמרנו לכם.

מצרכים לעוגה משפחתית:

7 מצות
שליש כוס יין
שליש כוס מים
קוקוס
סוכריות שוקולד

לקרם:

כוס סוכר (אפשר גם פחות למי שמעדיף פחות מתיקות)
חמש כפות קקאו איכותי שטוחות
200 גרם שוקולד מריר איכותי (70% מוצקי קקאו)
3 כפיות תמצית וניל איכותית
שליש כוס יין קידוש אדום מתוק
150 גרם חמאה
3 כפות מים

אופציה לקרם אחר:

3 כוסות אבקת סוכר
כוס קקאו איכותי
150 גרם חמאה רכה
חצי כוס חלב
2 כפיות תמצית וניל

מוכנים, היכון, הכינו:

מערבבים את היין והמים בספל. מרטיבים באמצעות הנוזל שמתקבל את המצות עד שהן מתרככות קלות. עורמים אותן זו על גבי זו בכלי שטוח שיכול לקלוט את הנוזלים המיותרים (אם יש כאלו). הופכים מדי פעם עד שהכל נספג.

מכינים את הרוטב:

שמים בסיר בינוני את הסוכר, הקקאו, היין, המים ותמצית הווניל. מביאים לרתיחה תוך בחישה. מורידים מהאש ומוסיפים אל התערובת החמה את החמאה והשוקולד המריר. בוחשים עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

כדי שלא ללכלך, עובדים על גבי יריעת ניילון נצמד פרושה. את שלב המריחה עושים כשהתערובת מצוננת מעט אך עדיין חמימה. על כל מצה מורחים שכבה מכובדת של הרוטב ומעליה מניחים מצה נוספת. על המצה האחרונה מורחים שכבה עבה של הרוטב ומפזרים קוקוס וסוכריות שוקולד. אפשר לגוון עם שבבי שוקולד מגוררים, בוטנים טחונים, סוכריות צבעוניות, ועוד, כיד הדמיון הטובה עליכם.

הכנה של הקרם השני:

מערבבים באמצעות מיקסר את אבקת הסוכר והקקאו במהירות איטית. מוסיפים את המצרכים הנותרים ומגבירים לאט את המהירות. מערבלים את התערובת של הקרם במשך כחמש דקות במהירות גבוהה לקבלת קרם אוורירי ובהיר יותר. מורחים בין המצות ועל העוגה.

שני הנוסחים של העוגה זקוקים לסגירה טובה במקרר כדי שלא יספגו ריחות, ומומלץ לאכול אותם רק לאחר שהות של מספר שעות במקרר, שבהלכן נספגים הטעמים בעוגה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ