אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים לפסח: קינוחים ביתיים מקוריים

צוות "דלאל" - הקונדיטוריה האגדתית מנווה צדק, מכין עם דנה מלמד קינוחים חגיגיים. מתכונים להכנת מוס שוקולד ונוגט, פרפה אגוזים, קציפת תפוזים ועוד ממתקים

תגובות
קינוח אידיאלי לפסח, מוס
אביעד הרמן

אם יש בתל אביב קונדיטוריה מארץ האגדות זו דלאל הקונדיטוריה. הקסם שלהם מורכב מהנוף הרומנטי של נווה צדק, מהעיצוב הנוסטלגי ומהשפע הצבעוני של קינוחים אירופאים קלאסיים. כל אלה מזכירים סצינה מתוך עליסה בארץ הפלאות.

הלחמים הטריים והריח שממלא את הרחוב עוד לפני שנכנסים, למקום, משכנעים אותי פעם אחר פעם, שאם יש מקום שהייתי רוצה לגור בו, זו הקונדיטוריה של דלאל. לרגל הרכבת תפריט ליל הסדר, התגייס צוות הקונדיטורים של הממלכה המתוקה כדי לסייע עם שלב המתוקים. כל אחד מאנשי המטבח, מציע כאן את הקינוח שלו להכנה בייתית לחג. זה שהוא קשור אליו אישית. הנה הם לפניכם:

» פסח 2019  - המדריך המלא
» מתכונים לפסח
» אירועי ליל הסדר במסעדות
» מסעדות כשרות לפסח
» מנות עיקריות לשולחן החג
» עוגות לפסח של מיקי שמו
» כל הדרכים להכין קניידלך
» מתכונים צמחוניים כשרים לפסח
» אוכל מוכן לפסח 2019: איפה מצטיידים?

מוס נוגט של עדי שריב

שריב מוסרת בחגיגיות: "השילוב של שוקולד מריר ונוגט, שאהובים עליי במיוחד היו השראה למתכון. זה הקינוח הראשון שהכנתי למשפחתי המורחבת לפסח לפני מספר שנים. חובת ההוכחה הייתה עליי ונראה שהצלחתי"

מצרכים למוס:

3 חלמונים

1 ביצים

1/2 כוס סוכר

4 כפות מים

3 כפות מחית נוגט

300 מ"ל שמנת מתוקה

מצרכים לתחתית:

150 גרם שוקולד מריר

100 גרם מחית נוגט

60 גרם פצפוצי אורז

ההכנה:

הכנת המוס:

בסיר בינוני, מבשלים את המים והסוכר עד לרתיחה. ממשיכים ברתיחה עד להגעת טמפרטורה של 121 מעלות (שלב כדור רך).

במקביל מקציפים בקערת מיקסר במהירות בינונית את החלמונים והביצה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים את בזהירות את סירופ בסוכר לקציפת החלבונים על ידי הזלפה של הסירופ על דופן קערת המיקסר וממשיכים להקציף עד שהמסה מגיעה לטמפרטורת החדר. נוגעים בקערה ואם היא קרה, ניתן להפסיק להקציף.

מעבירים את התערובת לקערה אחרת על מנת להמשיך להשתמש בקערת המיקסר.

בקערת המיקסר מקציפים את השמנת והנוגט עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה.

מקפלים את מסת השמנת לתוך מסת החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את התערובת לתבנית סיליקון בעלת שקעים בצורת חצי עיגול (בומב) ומקפיאים לפחות לשש שעות עם עדיפות ללילה.

הכנת התחתית:

ממיסים שוקולד על באן מארי - סיר עם מים שעליו סיר שבו קוביות השוקולד המופרדות. כשהשוקולד כמעט נמס, מוסיפים את הנוגט. כשהכל נמס לגמרי, מורידים מהאש.

מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב.

יוצקים את המסה על תבנים מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לגובה של כ-2 ס"מ.

מכניסים למקרר לפחות לכשלוש שעות או עד שהתחתית מתקשה.

קורצים עיגולים בגודל שמתאים ליחידות המוס נוגט שהקפאנו יום קודם.

מסדרים את עיגולי התחתיות על מגש.

מוציאים את תבנית יחידות המוס מההקפאה ומחלצים את המוס בעדינות מהתבנית, מסדרים כל יחידת מוס על תחתית בהתאמה.

הערות חשובות:

• ניתן לקשט את המוס על ידי זילוף של פסי שוקולד מומס.

• כיוון שאין ג'לטין במתכון, את הקינוח יש להגיש ישרות מהמקפיא.

• במידה והמקפיא שברשותכם אינו חזק במיוחד, ניתן להכין מראש את התחתית, לשבור אותה לחתיכות קטנות, לקפל אותן לתוך המוס ולצקת את המוס לכוסות אישיות.

מרציפן פיסטוק של תומר ממו

ממו מוסר בתמציתיות: "זו צלחת ממתקים מבית ילדותי. אפשר לשחק עם הצורות כמו שרוצים ולהפוך בכלל את ההכנה למשחק עם ילדים"

מרציפן ביתי
מתן שופן

מצרכים:

200 גרם אבקת שקדים

170 גרם אבקת סוכר

30 גרם גלוקוז (להשיג בחנויות מתמחות)

10 גרם מחית פיסטוק

ההכנה:

מערבלים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת מסה אחידה.יוצרים  צורות שונות לפי הצורך

עוגיות בוטנים ושומשום - שי גולדשטיין

גולדשטיין: "הזיכרון האהוב מהילדות שלי הוא עזרה לסבתי עם לישה של הבצק והציפיה עד שהעוגות ייצאו מהתנור"

מצרכים:

250 גרם בוטנים קלויים וטחונים

150 גרם קמח מצות דק

200 גרם סוכר

כפית תמצית שקדים

100 גרם שומשום לקישוט 

ההכנה:

לשים את כל החומרים בקערה עד לקבלת בצק אחיד

יוצרים כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ

מסדרים את העוגיות במרווחים שווים בתבנית אפייה

משטחים טיפה עם האצבע את הכדורים ומפזרים מעל שומשום

אופים בתנור שחומם מראש לכ-160 מעלות ואופים כ-25 דקות.

עוגת פרג של אמיר מיכאלי

מיכאלי: "זה מתכון לעוגה ביתית בחושה רגילה, אבל מועשרת בטוויסט של קלבדוס ועטופה בגנאש שוקולד"

עוגת פרג בחושה
תומר אפלבאום

חומרים:

300 מ"ל  חלב (כוס וחצי)

200 גרם פרג טחון טרי

100 גרם סוכר (חצי כוס)

2 כפות דבש

כפית מחית וניל, או תמצית וניל או שקית סוכר וניל

4 ביצים מופרדות

100 גרם סוכר (חצי כוס)

200 גרם חמאה רכה

2/3 כוס קמח תפוחי אדמה (כ-100 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

רבע כוס פרג שלם (30 גרם)

1/3 כוס ברנדי תפוחים (קלבדוס)

125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי כוס)

100 גרם שוקולד מריר

30 גרם חמאה רכה מאוד

ההכנה:

מבשלים פרג בחלב, וניל, דבש וסוכר (100 גר') תוך בחישה עד לבעבוע וספיגה טובה של הנוזלים, במשך מספר דקות בלבד.  מעבירים לקערית ומקררים במקרר במשך כשעתיים.

במיקסר (או במטרפת יד), מקציפים חמאה עם רבע כוס סוכר (50 גרם). מוסיפים חלמונים וממשיכים להקציף עד לקבלת מסה אחידה.

מוסיפים את מלית הפרג ומערבלים עד לקבלת מסה אחידה.

מקפלים לתערובת קמח תפוחי אדמה, פרג שלם, אבקת אפיה וברנדי.

מקציפים חלבונים עם רבע כוס הסוכר הנותרת (50 גר') לקצף צפוף ורך ומקפלים למסה 2-3 פעמים, באופן הדרגתי, כדי שהמסה תישאר אוורירית.

יוצקים את המסה לתבנית קוטר 26 משומנת ומקומחת.

אופים 40 דקות בחום של 170 מעלות.

מצננים את העוגה, ומכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות.

מכינים גנאש שוקולד: מביאים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד, מחכים דקה. מערבבים את השוקולד והשמנת בכף עד לקבלת קרם אחיד.

מחכים שיצטנן כמה דקות (עד לטמפרטורת הגוף בערך), מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים עד להמסתה.

משחררים את העוגה מהתבנית, יוצקים עליה את הגנאש ועוזרים לו לצפות כל פני העוגה ודופנותיה.

פרפה אגוזי לוז של זיו דותן

דותן: "אם אכילת אגוזים היא ממנהגי החג, אז עדיף שיהיו בתוך פרפה"

מצרכים למוס:

100 גרם שוקולד מריר (לפחות 55% מרירות)

100 גרם אגוזי לוז

3 ביצים

2 חבילות שמנת מתוקה

3/4 כוס סוכר

2 כפות נס קפה (בטעם של פעם)

קצת ליקר קפה

ההכנה:

מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים

בקערה, מערבבים את החלמונים, נס הקפה, 1/4 כוס סוכר וליקר קפה

באמצעות מעבד מזון, מפוררים את השוקולד ואגוזי הלוז ומוסיפים לתערובת החלמונים

מקציפים את החלבונים ו-1/4 כוס סוכר ומוסיפים לתערובת

מקציפים את השמנת עם 1/4 כוס סוכר ומקפלים לתוך התערובת

ממלאים 2 תבניות אינגליש קייק ומכניסים למקפיא עד להקפאה מלאה

קציפת תפוזים של יוחאי באר

באר: "זה מתכון שאני זוכר מבית סבתי שאהבתי עד מאד. בעונת התפוזים, הקינוח היה מוגש לשולחן בתום הארוחה מידי יום שישי. זה מתכון בטעם של פעם. הוא קליל גם להכנה וגם לעיכול"

חומרים: 

2 כוסות מיץ תפוזים

מיץ מלימון אחד

1/2 כוס מים

1 כף גדושה של פודינג וניל (לא אינסטנט)

4 כפות סוכר

2 ביצים שלמות

ההכנה:

מבשלים יחד את כל החומרים תוך כדי הקצפה במיקסר יד עד לרתיחה והסמכת המסה. מורידים מהאש, מעבירים לכלי הגשה ומקררים עד לייצוב.

אפשרות לגיוון: ניתן להכניס מספר יחידות של פטל או רסק תותים וכו' לתוך כלי ההגשה ולצקת בזהירות את המסה.

כתבות שאולי פספסתם

*#