מבשלים עם ילדים: איטריות כשרות לפסח

אם הילדים לא מוצאים מה לאכול בפסח ולכם כבר נמאס מבישולים מורכבים לחג, לפניכם הצעה למתכון פשוט וכשר לפסח שאפשר וכדאי להכין עם הילדים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

יש ילדים שלא מוצאים מה לאכול בפסח, אחת הסיבות היא חיבתם המובהקת לפחמימות מסוג פסטה, פתיתים ואטריות. אז נכון שאפשר כבר לרכוש כמעט בכל מקום שלל תחליפים כשרים לפסח, אבל לנו יש הצעה אחרת – אטריות שמכינים לבד בבית, יחד עם הילדים. הן קלות מאוד להכנה, ממש ממש טעימות, ומעניקות לכל החג הזה טעם משובח של פעם.

» פסח 2020 - התפריט המומלץ
» מתכונים לפסח
» מנות עיקריות לשולחן החג
» עוגות לפסח: כל המתכונים
» כל הדרכים להכין קניידלך
» סלטים לפסח: 30 מתכונים מומלצים לחג

» מתכונים צמחוניים כשרים לפסח
» אוכל מוכן לפסח 2020: איפה מצטיידים?
» איך מכינים חרוסת? כל הדרכים

מצרכים (למנה שמספיקה לארבעה אנשים):

2 ביציםחצי כוס קמח תפוחי אדמה1/3 כוס מיםקורט מלחקורט פלפל לבן טחוןאפשר להוסיף לכל העניין עשבי תיבול כמו פטרוזיליה ושמיר, אם בחרתם לעשות זאת יספיקו לכם 4 גבעולים קצוצים דק-דקיק.

מוכנים? היכון, הכינו

טורפים את הביצים בקערה עמוקה. מוסיפים פנימה את המים וטורפים שוב. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה, המלח והפלפל הלבן, בהתאם לטעם. מערבבים היטב היטב – רצוי אפילו עם מיקסר – כדי שקמח תפוחי האדמה (המזכיר קורנפלור באופיו) לא ייצור גושים. אם החלטתם להוסיף גם עשבי תיבול, זה הזמן להוסיף אותם פנימה.

שלב ראשון: לערבב הכל ביחד (צילומים: גלי פאילקוב)

בשלב זה אופן ההכנה זהה לדרך הכנתם של בלינצ'ס. מחממים מעט מרגרינה לטיגון על אש בינונית במחבת גדולה. כשהמרגרינה נמסה וחמה שופכים פנימה בעזרת מצקת מהבלילה שהתקבלה. שימו לב, הבלילה צריכה להיות נוזלית מאוד. מניעים את המחבת בתנועות קלות לכל הצדדים כדי שהבלילה תתפרש על כולה, ואת עודף החומר של הבלילה שופכים בחזרה לקערה.

שלב שני: וזה מה שיוצא

החביתית שנוצרה צריכה לשנות מעט את צבעה ולהתקשח. אז היא מוכנה. הופכים את המחבת מעל קרש חיתוך רחב. חוזרים על הפעולה שוב ושוב ושוב עד שהבלילה נגמרת והר קטן של חביתיות ממתין לכם על הקרש. מניחים להצטנן קלות.

שלב שלישי: חותכים לרצועות

עורמים את החביתיות יפה ומגלגלים את כולן יחד לצורת גליל. בעזרת סכין חדה פורסים את הגליל לפרוסות דקות. לאחר סיום חיתוך כל הגליל צריך לפתוח את האטריות החתוכות ולנתקן זו מזו – עבודה מצוינת לביצוע יחד עם הילדודס. את האטריות המפורקות מגישים בקערה בלוויית מרק צח (ואפשר גם קניידלעך).

שלב רביעי: פותחים ומנתקים את האטריות זו מזו. עבודה מצוינת לביצוע עם הילדודס

הצעה נוספת: האטריות האלו טעימות מאוד גם עם רוטב לצידן. רוטב שמנת יכול להתאים, וכן רוטב עגבניות פשוט, או אפילו קטשופ לקטנטנים המכורים.בתיאבון וחג שמח!

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ