מתכון לפסח: עוגת מצות עם קרם גבינה ושמנת

קלאסיקה של פסח: עוגה קלה מאוד להכנה (גם עם ילדים), שקשה להפסיק ליישר

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עוגת מצות עם קרם גבינה ושמנת
עוגת מצות עם קרם גבינה ושמנת

חומרים (לתבנית פיירקס בגודל 30x20 ס"מ):

100 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

2 חלמונים

500 גרם גבינה לבנה 9% שומן

200 מ"ל שמנת חמוצה 15% שומן

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

3/4 כוס חלב

1/2 4 מצות

לציפוי שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

3 כפות מים

1 כף סוכר

1 כף סירופ תירס (אם אין, מוותרים)

(תצלום: דורעם גונט)

הכנה:

מכינים את הקרם: בקערה מקציפים את החמאה עם הסוכר והחלמונים, כשתי דקות. מוסיפים את הגבינה, השמנת ותמצית הווניל ומערבבים לתערובת אחידה.

מרכיבים את העוגה: מניחים את החלב בתבנית או במגש שיכילו בצפיפות את המצות. טובלים מצה בחלב לשתי שניות מכל צד, ומניחים בתחתית התבנית (לגודל התבנית כאן דרושה מצה וחצי לכל שכבה, אז חוזרים על הפעולה עם עוד חצי מצה). יוצקים על המצה הרטובה שליש מכמות הקרם ומיישרים. טובלים עוד מצה וחצי בחלב ומניחים על הקרם, ושוב יוצקים שליש מהקרם ומיישרים. חוזרים על הפעולה בשלישית: שכבת מצה בחלב והשליש האחרון של הקרם. מנערים את התבנית ודופקים על משטח העבודה כדי להחליק את פני הקרם. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות של שעה-שעתיים.

מכינים את ציפוי השוקולד: מניחים את כל החומרים בקערית או בסיר קטן, וממיסים על אדים, במיקרוגל או על אש קטנה מאוד. כשהשוקולד נמס לגמרי, מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים בשכבה אחידה מעל הקרם. מנערים ודופקים על משטח העבודה כדי להחליק את פני הציפוי. מכסים את התבנית בניילון נצמד ושומרים בקירור עד להגשה.

doramg@haaretz.co.il

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ