חזרה למצרים |

4 מנות חגיגיות לפסח מהמטבח המצרי

למרות עושרו, יוקרתו ומסורות הבישול המפוארות שלו, המטבח המצרי סובל בכל זאת מקיפוח יחסי, בין מטבחי העדות. השף עמיר אילן מ"דן גורמה" מבקש להעלותו על נס, למען הדורות הבאים

עמיר אילן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עמיר אילן, שף אורח

איש לא מדבר על זה, אבל אחד המטבחים היותר מקופחים בין המסעדות העדתיות בישראל הוא המטבח המצרי, וזאת למרות שאם שואלים שפים ומסעדנים, כולם מלאי ההערכה כלפיו. בצער רב, מטבח זה המשלב בתבונה רבה בין מסורת מצרית (שבעצמה נשענת על כיבושים והשפעות טורקיות וסוריות) למסורת יהודית, הולך ונכחד עם הזמן מכיוון שלא קיבל עד היום במה רצינית ומשמעותית, וחבל. המטבח המצרי שכננו מדרום, יש להודות, הוא מטבח עני שידע לקחת את מה שיש בסביבה ולשפר את טעמו כדי שיהיה מזין ומשביע, על כן הוא מאופיין בטעמים חזקים וחומרי גלם נהדרים וביניהם ארטישוקים, דגים, אפונה, הרבה מאוד עשבים ירוקים, קטניות, לימון ועוד שלל ירקות עונתיים (עוד על המטבח המצרי כאן). במתכונים הבאים ניסיתי להחיות ארבעה מאכלים עתיקים ממטבח זה, עם התאמות קלות לכאן ועכשיו, כדי שלא ייאבד.

מתכון לקושארי, תבשיל מצרי שיש בו הכל

קושארי, תבשיל אורז מצרי עם פלפלים חריפים, אטריות, עדשים, עגבניות ועשבים
צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון לחרשוף מחשי, תחתיות ארטישוק ממולאות בשר עם אפונה

סיר עם אפונה ירוקה ותחתיות ארטישוק ממולאות בשר טחון
צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון לסמאק משווי, דג בגריל בנוסח אלכסנדריה

דג בגריל בנוסח אלכסנדריה: עם מרינדה ובורגול
צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון למוזה ביל לחמא, שכבות חציל ובשר

שכבות חציל ובשר, פטרוזיליה קצוצה מעל
צילום: אנטולי מיכאלו

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ