בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חזרה למצרים

4 מנות חגיגיות לפסח מהמטבח המצרי

למרות עושרו, יוקרתו ומסורות הבישול המפוארות שלו, המטבח המצרי סובל בכל זאת מקיפוח יחסי, בין מטבחי העדות. השף עמיר אילן מ"דן גורמה" מבקש להעלותו על נס, למען הדורות הבאים

תגובות

איש לא מדבר על זה, אבל אחד המטבחים היותר מקופחים בין המסעדות העדתיות בישראל הוא המטבח המצרי, וזאת למרות שאם שואלים שפים ומסעדנים, כולם מלאי ההערכה כלפיו. בצער רב, מטבח זה המשלב בתבונה רבה בין מסורת מצרית (שבעצמה נשענת על כיבושים והשפעות טורקיות וסוריות) למסורת יהודית, הולך ונכחד עם הזמן מכיוון שלא קיבל עד היום במה רצינית ומשמעותית, וחבל. המטבח המצרי שכננו מדרום, יש להודות, הוא מטבח עני שידע לקחת את מה שיש בסביבה ולשפר את טעמו כדי שיהיה מזין ומשביע, על כן הוא מאופיין בטעמים חזקים וחומרי גלם נהדרים וביניהם ארטישוקים, דגים, אפונה, הרבה מאוד עשבים ירוקים, קטניות, לימון ועוד שלל ירקות עונתיים (עוד על המטבח המצרי כאן). במתכונים הבאים ניסיתי להחיות ארבעה מאכלים עתיקים ממטבח זה, עם התאמות קלות לכאן ועכשיו, כדי שלא ייאבד.

מתכון לקושארי, תבשיל מצרי שיש בו הכל

קושארי, תבשיל אורז מצרי עם פלפלים חריפים, אטריות, עדשים, עגבניות ועשבים
אנטולי מיכאלו

מתכון לחרשוף מחשי, תחתיות ארטישוק ממולאות בשר עם אפונה

סיר עם אפונה ירוקה ותחתיות ארטישוק ממולאות בשר טחון
אנטולי מיכאלו

מתכון לסמאק משווי, דג בגריל בנוסח אלכסנדריה

דג בגריל בנוסח אלכסנדריה: עם מרינדה ובורגול
אנטולי מיכאלו

מתכון למוזה ביל לחמא, שכבות חציל ובשר

שכבות חציל ובשר, פטרוזיליה קצוצה מעל
אנטולי מיכאלו


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו