טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עופיונים במילוי ירקות ופירות יבשים

מתכון חגיגי מאוד עבור אלו שרוצים להרשים בליל הסדר עם מנה יפה ומעניינת. המילוי עשיר בירקות וכך מקבלים מנה משביעה וזולה, בכיס ובנקודות. מתכון של לילית רומם מ"שומרי משקל"

8 מנות דרגת קושי: קל
ארבעה עופיונים צלויים בתנור ובצד גזר גמדי וברוקולי
אפיק גבאי

8 מנות, 5 נקודות למנה

9.5 נקודות למנה עם רוטב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

2 עופיונים (700 גרם כל עופיון) או 4 פרגיות במשקל 200 גרם

בצל גדול קצוץ דק

כוס גזר מגורר דק

4 כפות סלרי מגורר דק

חצי חבילת פטריות טריות קצוצות

2 שיני שום

2 כפות שמן קנולה

תפוח אדמה בינוני מגורר (200 גרם)

2 משמשים קצוצים דק

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

פלפל טחון טרי

מלח בישול

תימין, רוזמרין ועשבי תיבול, לפי הטעם

מעט בהרט

לרוטב:

2 כפות רוטב סויה מופחת נתרן

מיץ מתפוז אחד    

כפית חרדל           

כפית סילאן

מעט בהרט

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.

במחבת, מאדים את הבצל והשום עם כף השמן ומסירים מהאש .

מוסיפים את הירקות והתבלינים ומערבבים .

ממלאים את העופיון וסוגרים את פתח הבטן בקסמי עץ כך שהעור יכסה את כל הבשר.

מרפדים תנור בנייר אפייה, מניחים עליו את העופיון, יוצקים מעל את תערובת הנוזלים וסוגרים.

אופים כ-40 דקות, פותחים את התנור, הופכים את העוף, מרטיבים ברוטב וצולים בגריל ל-10 דקות נוספות, עד שכמעט משחים.

הופכים שוב ואופים עוד כ– 5 דקות אחרונות עד שמשחים ומוציאים מהתנור.

מחלקים כל עופיון לשניים, ומגישים חצי בכלי הגשה, כמנה.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות