ארבעה קוקטיילים קלים ומהירים לליל הסדר (ולמנגלים שאחריו)

הימים המתחממים הם שעתם הגדולה של הקוקטיילים הקרירים: הנה ארבע אופציות שיעזרו לכם לעבור את ליל הסדר ואת החג שאחריו בשלום

הארץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קוקטיילים לליל הסדר
לא חייבים דווקא בליל הסדר, אבל בהחלט יעזור להעביר אותוצילום: מוטי מילרוד
הארץ

יכול להיות שלהחליף את ארבע הכוסיות שנוהגים לשתות במהלך קריאת ההגדה, בקוקטיילים מבוססי יין, יהיה חתרני מדי בעבור חלק מאיתנו. אבל קחו זאת כחומר למחשבה בימים ההולכים ומתחממים: יינות הם בסיס מעולה לקוקטיילים מהירים וקלים ואפשר להתחיל לתרגל את זה באחד מהפיקניקים או המנגלים שתעשו בחג.

הנה ארבע הצעות של המיקסולוגים יותם שילה (דאבל סטנדרט) ודן קרייצר (מהספייסהאוס) לקוקטיילים מבוססי יין:

קוקטייל פלורטיני אביבי של יותם שילה

פלרנטיני אגסים
פלרנטיני אגסים של יותם שילה מהדאבל סטנדרטצילום: מוטי מילרוד

חומרים:

חצי אגס חתוך לקוביות

2 כפיות סוכר חום 

20 מ״ל מים 

2-3 ציפורן 

מקל קינמון 

בקבוק קאווה

ההכנה:

מכניסים לקערה את קוביות האגס, הסוכר החום, המים והציפורן וכותשים היטב.

מעבירים את התערובת לכוס רגל ומוסיפים כ- 90 מ"ל קאווה ומניחים מעל מקל קינמון לקישוט.

קוקטייל קטיפה ואגוזים של יותם שילה

קטיפה ואגוזים של יותם שילה
קטיפה ואגוזים של יותם שילה צילום: מוטי מילרוד

חומרים: 

100 גרם ערמונים קלופים קצוצים

30 גרם אגוזי מלך

4 כפות סוכר לבן

200 מ״ל מיץ אשכוליות אדומות סחוטות 

תמצית וניל 

400 מ"ל יין אדום

ההכנה:

את כל המרכיבים מכניסים לסיר ומבשלים יחד על אש קטנה את למשך 5 דקות. (עד שכל הסוכר נמס).

לאחר מכן מצננים את התערובת למשך חצי שעה (לפחות).

מוזגים על קרח מקשטים בחתיכות תפוזים.

קוקטייל אביב מבעבע של דן קרייצר

חומרים: 

אביב מבעבע
אביב מבעבע של דן קרייצר מהספייסהאוסצילום: מוטי מילרוד

30 מ״ל בוכא בוקובזה

30 מ״ל וורמוט לבן מתוק

15 מ״ל סירופ אשכולית אדומה

5 מ״ל מיץ יוזו (או לימון)

2 טיפות ביטרס תפוז (אופציונלי)

75 מ״ל יין מבעבע

ההכנה:

משקשקים את כל המרכיבים, מלבד היין המבעבע, בשייקר מלא בקרח. לאחר השיקשוק מסננים לכוס גבוהה מלאה בקרח ומוסיפים את היין המבעבע. לקישוט נשתמש בסליל של קליפת אשכולית או פרי הדר אחר שיש בבית.

קוקטייל רד דייזי של דן קרייצר

חומרים: 

רד דייזי
רד דייזי של דן קרייצרצילום: מוטי מילרוד

50 מ״ל קלבדוס (אפשר גם ברנדי אחר)

20 מ״ל סירופ מייפל אמיתי

30 מ״ל מיץ לימון טרי

15 מ״ל חלבון ביצה (אופציונלי אבל מאוד מומלץ)

45 מ״ל יין אדום (עדיף שיראז או זינפנדל)

ההכנה:

משקשקים את כל המרכיבים מלבד היין האדום בשייקר מלא קרח. לאחר השיקשוק מסננים לכוס מרטיני או קופ שקיררנו מראש ומזלפים בעדינות את היין כך שהוא יוצר שכבה אדומה כהה על גבי שאר משקה.

למתכונים נוספים לפסח

משקאות מצוינים וכשרים לפסח

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ