בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

קינוח מצה שהלהיט את הרשת

מי היה מאמין שמצה עם טופי, שוקולד מריר ואגוזים תהפוך ללהיט בעל מיליוני צפיות ועשרות אלפי שיתופים?

תגובות

הטעות שעשתה לטייטמייד את החודש: בחנוכה האחרון פרסמו באתר המתכונים וסרטוני האוכל המפורסם את הסרטון לשברי מצה מצופים בטופי, שוקולד מריר ואגוזים וקיבלו מטחי תגובות על הטעות - מה לחנוכה ולמצות. באתר התנצלו אבל מינפו את הסרטון והפכו אותו ללהיט רשת ענק. והסיפור? הוא פשוט ביותר: שישה מרכיבים עיקריים שיוצרים חטיף מתוק-מלוח שיהפוך את שאריות המצה מליל הסדר לקינוח קל, מהיר הכנה וטעים באופן פלילי.

הנה הסרטון ואחריו המתכון:

חומרים:

5 מצות

כוס וחצי שוקולד צ'יפס מריר

כוס חמאה

כוס סוכר חום

כוס אגוזים שבורים

1/4 כוס מים

מלח גס

ההכנה:

על משטח סיליקון לאפייה או בתבנית עמוקה, מניחים יריעות נייר אפייה.

על יריעות נייר האפייה, מסדרים את המצות בשכבה אחת, זו לצד זו. אפשר לשבור אותן כך שיתאימו לגודל המשטח או התבנית.

בסיר, מחממים חמאה, סוכר חום ומים, מערבבים ללא הפסקה כ-10 דקות בערך (או עד שהטמפרטורה מגיעה ל-150 מעלות צלסיוס) ונוצרת תערובת טופי דביקה.

בזהירות, שופכים את תערובת הטופי החם על שכבת המצות ומפזרים מעל את השוקולד צ'יפס כך שימסו ויכסו את שכבת הטופי בשוקולד.

מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים והמלח הגס, מצננים היטב, ורק אז שוברים את שכבות המצות לחיתוכיות.

עוד חמישה דברים שאפשר לעשות עם שאריות של מצות בפסח הזה:

מלכת השאריות: המצה בריי

בורקס מצות של רות סירקיס

הלזניה של פסח של קרן קדוש

פשטידת בשר עם מצות של שי-לי ליפא

עוגת המצות הכי טעימה שיש



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו