מתכון: עוגיות תחרה שקדים לפסח

עוגיות תחרה כמעט קלאסיות, בגרסה לפסח מתוך הספר "מתוק מהחיים" של השף קונדיטור בן-עמי ברתיני שביט

בן עמי ברתיני שביט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגיות תחרה שקדים
עוגיות תחרה שקדים צילום: WeeranuchL / Getty Images / iSto

דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

200 גרם חמאה
200 כרם סוכר (1 כוס)
1.5 כפות קמח מצה (15 גרם)
30 מ"ל חלב (2 כפות)
30 מ"ל ברנדי (2 כפות)
400 גרם שקדים פרוסים, קצוצים ביד לשברים קטנטנים (4 כוסות)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות. בסיר על אש בינונית ממיסים חמאה וסוכר, תוך כדי בחישה. מוסיפים קמח מצה, חלב וברנדי, ומערבבים לתערובת אחידה. מסירים מהאש ומוסיפים לסיר שברי שקדים. מערבבים עד שהשקדים מצופים בתערובת.

בעזרת כפית מניחים גבעות קטנות מהתערובת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משאירים רווחים גדולים בין עוגייה לעוגייה – העוגיות משתטחות ומתפשטות מאד במהלך האפייה.

אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות שטוחות, גדולות, שחומות ומבעבעות, והן מלאות בחורים קטנטנים שנראים כמו תחרה.

העוגיות רכות ביציאה מהתנור ובמהלך הקירור הן מתייצבות. מצננים לגמרי ורק אז מפרידים את העוגיות מנייר האפייה, בעדינות. שומרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר, עד שבועיים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ