לא רק עם ממרח שוקולד: מתכונים למצות ממולאות

טעים בטירוף, קל להכנה ומצוין לארוחת צהריים או פיקניק משפחתי בפסח: יש מי שקורא לזה מצות ממולאות ויש מי שקורא לזה הבורקס של פסח. מתכונים של זמי שרייבר ממסעדת סנדר

זמי שרייבר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מצה ממולאת בפירה עם בצל מטוגן ופטריות
מצה ממולאת בפירה עם בצל מטוגן ופטריותצילום: מגד גוזני
זמי שרייבר, שף אורח

מצה ממולאת בפירה עם בצל מטוגן ופטריות

בשבילנו זה ממש תחליף לבורקס או פשוט מנה צמחונית נהדרת לחג. מומלץ להגיש עם רוטב פטריות חם.

חומרים ל-4 סועדים:

8 מצות רטובות, עטופות במגבת נקייה

4 תפוחי אדמה בינוניים

סלסילת פטריות שמפיניון טריות חתוכות לרצועות

בצל לבן בינוני קצוץ

כף שטוחה של שומן ברוסט

2 ביצים

מלח

פלפל

פפריקה

ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומעט מלח כ-20 דקות עד שיהיו רכים. מסננים את תפוחי האדמה, מוסיפים שומן ומועכים עד לקבלת מרקם של פירה. מטגנים עם מעט שמן את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים עד להזהבה מלאה. מוסיפים את הבצל והפטריות למחית הפירה ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל ומעט פפריקה ומערבבים עד לקבלת צבע אדמדם. חוצים כל מצה לארבעה חלקים. טורפים שתי ביצים.

על כל רבע מצה מניחים כף וחצי של מלית וסוגרים עם רבע נוסף של מצה. טובלים ומצפים בביצה הטרופה. מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

מצות ממולאות בולונז

מצות ממולאות בולונז
מצות ממולאות בולונזצילום: מגד גוזני

מצה ממולאת בסגנון איטלקי. למי שמעדיף , במקום טיגון ניתן גם לאפות בתנור למשך 10 דקות מכל צד.

חומרים ל-4 סועדים:

8 מצות רטובות, עטופות במגבת נקייה

חצי קילו בשר טחון

2 שיני שום גדולות קצוצות

גזר חתוך לקוביות

2 גביעי רסק עגבניות איכותי

פפריקה

מלח

פלפל

שמן זית

2 ביצים

ההכנה:

להכנת המלית: במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את השום הקצוץ עד הזהבה. מוסיפים את קוביות הגזר וממשיכים לטגן כ-2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית כדקה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו והרוטב מצטמצם מעט.

חוצים כל מצה לארבעה חלקים. טורפים שתי ביצים.

על כל רבע מצה מניחים כף וחצי ממלית הבשר וסוגרים עם רבע נוסף של מצה. טובלים ומצפים בביצה הטרופה. מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

מגישים עם מעט מרוטב העגבניות שנותר מעל.

מצות ממולאות ירקות מוקפצים – האגרול של פסח

מצות ממולאות ירקות מוקפצים
מצות ממולאות ירקות מוקפציםצילום: מגד גוזני

מנה שמכניסה קצת רעננות וטוויסט עם טעמי המזרח לתוך המצה היבשה של החג. מומלץ להגיש עם רוטב צ'ילי מתוק לטבילה.

חומרים ל-4 סועדים:

8 מצות רטובות, עטופות במגבת נקייה

פלפל אדום חתוך למקלות דקים

פלפל צהוב חתוך למקלות דקים

קישוא גדול חצוי וחתוך למקלות דקים

2 גזרים חתוכים לחצי וחתוכים למקלות דקים

בצל  גדול פרוס

חצי כרוב קצוץ לרצועות דקות

4 כפות רוטב סויה

כף דבש

שמן זית

2 ביצים

ההכנה:

במחבת ווק עם מעט שמן זית מאדים את הבצל. מוסיפים את הגזרים וממשיכים לטגן ולרכך אותם מעט. מוסיפים קישואים, פלפלים וכרוב ומקפיצים למשך כ-10 דקות. ניתן לכסות אך יש לשים לב שהירקות לא יהיו רכים מדי. מוסיפים סויה ודבש מערבבים בעדינות ומקפיצים כשתי דקות על מנת שהטעמים יספגו היטב.

חוצים כל מצה לארבעה חלקים. טורפים שתי ביצים.

על כל רבע מצה מניחים ככף וחצי ממלית הירקות וסוגרים עם רבע נוסף של מצה. טובלים ומצפים בביצה הטרופה. מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

למתכונים נוספים לפסח

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ