חרוסת עירקית - חילאק

חרוסת עיראקית נהדרת, סמיכה, חלקה, דחוסה ועשירת טעמים, העשויה תמרים ואגוזים בלבד, שטמונה בה עבודת פרך קטנה. בסוף היא תשתדך מצוין עם חסה, מצות ואפילו בעוגות

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חילאק - החרוסת העיראקית
חילאק - החרוסת העיראקיתצילום: דורעם גונט

כמות המנות: צנצנת

דרגת קושי: קשה

מצרכים:

קילו תמרים מיובשים - חשוב לבחור את הבשרניים מזן מג'הול
4 כוסות מים
300 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה:

1. לגלען את התמרים ולהשרות ב-4 כוסות מים מינימום 6 שעות- הכי מומלץ 24 שעות.

2. להכניס את התמרים ואת המים שבהם הם הושרו לסיר ולבשל על להבה נמוכה כ-45 דקות.

3. לצנן.

4. לסנן את התערובת דרך בד מוסלין.

5. את התערובת המסוננת להמשיך ולצמצם על להבה נמוכה כחצי שעה נוספת.

6. להוסיף אגוזי מלך קצוצים.

7. לצנן ולהגיש.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ