כדורי שוקולד כשרים לפסח

כדורי שוקולד מיוחדים של פסח שהסוד שלהן טמון במצות. המתכון של שי לי ליפא מהספר "120 הקלאסיקות של שי לי"

שי לי ליפא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כדורי שוקולד עם קוקוס
כדורי שוקולד עם קוקוסצילום: תומר אפלבאום

כדורי שוקולד של פסח שהסוד להצלחה שלהם הוא פשוט: מרקם לא אחיד של המצות - מחצית מהמצות מרוככות בחלב ומחצית נותרות קשות ופריכות.

כמות המנות: 20

דרגת קושי: בינוני

חומרים:

4 מצות
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב 3%
1 כף גדושה סוכר
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לציפוי:

1/2 כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה:

שוברים שתי מצות (שתיים משאירים לסוף) לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים חלב וסוכר, מערבבים ומשהים 10 דקות.

ממיסים שני סוגי שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. יוצקים את תערובת השוקולד על המצות המרוככות ומערבבים.

שוברים את שתי המצות הנוספות לחתיכות קטנות, מוסיפים לתערובת ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות להתייצבות.

יוצרים כדורים בקוטר 3.5 ס"מ (אם התערובת שהתה במקרר יותר שעות והתקשתה, ממתינים כמה דקות כדי שתתרכך מעט ואז יוצרים כדורים). מגלגלים בקוקוס טחון.

שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ