נירה רוסו
נירה רוסו

חומרים:

6 מצות

שמן לטיגון עמוק

1 ביצה טרופה

לסירופ:

1.5 כוסות סוכר

1 כוס מים

קליפה מגוררת ומיץ מלימון שלם

לבזיקה: קינמון

הכנה:

1. מרטיבים את המצות במים, מנערים, עוטפים במגבת.

2. חותכים כל מצה לרבעים, טובלים בביצה ומטגנים בשמן חם ועמוק.

3. מניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.

4. מבשלים את הסוכר והמים עד שנוצר סירופ זהוב (10 עד 15 דקות). מסירים מהאש, מגררים את הלימון, סוחטים אותו ומוסיפים לסירופ.

5. מוסיפים לסירופ את ריבועי המצה המטוגנים, ומבשלים עוד 3-2 דקות.

6. מוציאים בכף מחוררת, מניחים להתייבש, ובוזקים קינמון.

מצות מטוגנות
מצות מטוגנותצילום: דורעם גונט
הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ