מתכון |

מצות מסוכרות מרוקאיות

עוד דרך לנצל את המצות ולהפוך אותן לקינוח

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נירה רוסו

חומרים:

6 מצות

שמן לטיגון עמוק

1 ביצה טרופה

לסירופ:

1.5 כוסות סוכר

1 כוס מים

קליפה מגוררת ומיץ מלימון שלם

לבזיקה: קינמון

הכנה:

1. מרטיבים את המצות במים, מנערים, עוטפים במגבת.

2. חותכים כל מצה לרבעים, טובלים בביצה ומטגנים בשמן חם ועמוק.

3. מניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.

4. מבשלים את הסוכר והמים עד שנוצר סירופ זהוב (10 עד 15 דקות). מסירים מהאש, מגררים את הלימון, סוחטים אותו ומוסיפים לסירופ.

5. מוסיפים לסירופ את ריבועי המצה המטוגנים, ומבשלים עוד 3-2 דקות.

6. מוציאים בכף מחוררת, מניחים להתייבש, ובוזקים קינמון.

מצות מטוגנותצילום: דורעם גונט

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ