חן קרופניק, עכבר העיר

כשהייתי ילדה, הקינוחים של פסח התחילו ונגמרו במצה עם שוקולד, או מקסימום מצה רטובה עם שוקולד. מדי פעם אמא שלי היתה אופה עוגת מוס שוקולד ללא קמח, ובסופר היו מוכרים את עוגיות הקוקוס שממש, אבל ממש לא סבלתי. היום הסופרים גדושים במוצרי אפייה כשרים לפסח ועוגיות שלא היו מביישות עוגיות עם קמח. אבל עדיין, הכי כיף להכין קינוח קצת אחר , לאו דוקא עם שוקולד, שמתאים לפסח.

» פסח 2020 - התפריט המומלץ
» מתכונים לפסח
» מנות עיקריות לשולחן החג
» עוגות לפסח: כל המתכונים
» כל הדרכים להכין קניידלך
» סלטים לפסח: 30 מתכונים מומלצים לחג

» מתכונים צמחוניים כשרים לפסח
» אוכל מוכן לפסח 2020: איפה מצטיידים?
» איך מכינים חרוסת? כל הדרכים

חומרים:

200 גרם חמאה רכה
חבילת עוגיות כשרות לפסח (לא קוקוס. אני בחרתי בעוגיות טחינה)
חבילת אינסטנט פודינג וניל
פירות העונה (לדוגמה: תותים, פטל, בננות, נקטרינות)

כלים:

קערה
מטרפה
מנג'טים - לא מנייר

מוכנים, היכון אופים:

ממיסים את המחמאה במחבת על אש נמוכה עד שהיא נמסה לגמרי (כמובן עם מבוגר) ומקררים.

בזמן שהמחמאה מתקררת, מרסקים את עוגיות החמאה. אפשר לשים אותן בשקית ולדפוק עליהן עם מערוך, או לשבור לחתיכות קטנות, לשים בקערה ולרסק עם תחתית של כוס.

מתחילים לשפוך את המחמאה לתוך קערת פירורי העוגיות ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד שלא מתפרק. יכול להיות שלא תצטרכו להשתמש בכל כמות המחמאה.

מהדקים את הבצק לתחתית של מנג'טים ומניחים במקרר שיתקשה.

מכינים את פודינג הוניל לפי ההוראות על הקופסה, ממלאים את המנג'טים בפודינג ומחזירים למקרר.

בעזרת מבוגר פורסים פירות שאוהבים כמו תותים, בננות, שזיפים - הכל הולך. מסדרים יפה מעל הפודינג ומנסים להתאפק עד לליל הסדר.