חרוסת הכי טעימה שיש

מה יכול להיות רע בשילוב של תמרים, שוקולד ואגוזים? בקיצור, המתכון לחרוסת הכי טעימה שיש ותשאירו קצת לקינוח

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
חרוסת תמרים, שוקולד ואגוזים
צילום: לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל

זו החרוסת האהובה עלי מכולן. משאריות החרוסת הזאת אפשר לגלגל אחר כך כדורים ולצפות באבקת קקאו או למלא שבלולי בצק, או סתם להניח על מצה ולהזליף טחינה גולמית. נהדר.

רכיבים

חבילת תמרים מגולענים בוואקום (לא מחית תמרים) במשקל 500 גרם
1/2 כוס יין אדום מתוק כגון פורט, מדרה או יין קידוש טוב
4 כפות מים
1/2 כפית גרידת לימון
1/2 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
קורט זנגביל
100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
100 גרם פיסטוקים קצוצים

הוראות הכנה

מניחים בסיר תמרים, יין, מים ותבלינים ומבשלים על אש קטנה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת עיסה רכה שאדים חמים מתנדפים ממנה. אם העיסה סמיכה מדי, ניתן להוסיף תוך כדי ערבוב מעט מים רותחים. מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים דקה או שתיים עד המסה. מוסיפים אגוזים, מערבבים ומכבים את האש. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ