חרוסת עירקית - חילאק
חרוסת עיראקית נהדרת, סמיכה, חלקה, דחוסה ועשירת טעמים, העשויה תמרים ואגוזים בלבד, שטמונה בה עבודת פרך קטנה. בסוף היא תשתדך מצוין עם חסה, מצות ואפילו בעוגות
הארץ

חילאק - החרוסת העיראקיתצילום: דורעם גונט
הארץ
כמות המנות: צנצנת
דרגת קושי: קשה
מצרכים:
קילו תמרים מיובשים - חשוב לבחור את הבשרניים מזן מג'הול
4 כוסות מים
300 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה:
1. לגלען את התמרים ולהשרות ב-4 כוסות מים מינימום 6 שעות- הכי מומלץ 24 שעות.
2. להכניס את התמרים ואת המים שבהם הם הושרו לסיר ולבשל על להבה נמוכה כ-45 דקות.
3. לצנן.
4. לסנן את התערובת דרך בד מוסלין.
5. את התערובת המסוננת להמשיך ולצמצם על להבה נמוכה כחצי שעה נוספת.
6. להוסיף אגוזי מלך קצוצים.
7. לצנן ולהגיש.
תגובות
מדדים של קסם
תוכן שיווקי
תוכן שיווקי
תוכן שיווקי
תוכן שיווקי
תוכן שיווקי