קינוח לפסח: השילוב המושלם בין טירמיסו לעוגת מצות

מצה-מיסו היא וריאציה של פסח על הקינוח האיטלקי האהוב. המצות מחליפות את הביסקוטים וכך בעצם נוצר שילוב משגע בין טירמיסו ועוגת מצות

יניב גור אריה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טירמיסו או עוגת מצות
טירמיסו או עוגת מצותצילום: שרית גור אריה
יניב גור אריה, שף אורח
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני

לפני יומיים ראיתי את מסימו בוטורה מכין טירמיסו בלייב אינסטגרם שלו ופתאום נזכרתי איך רק לפני חודשיים סעדתי במסעדה שלו והצטלמתי אותו והכל היה כל כך אופטימי. מי ידע אז שתוך כמה חודשים ארץ המגף תהיה נתונה במצור?

אני מאוד אוהב את איטליה ובמקרה או שלא במקרה יצא לי להיות בה בשנה האחרונה די הרבה, גם לצרכי עבודה וגם להנאתי האישית. עם כל החדשות האלה, פתאום התמלאתי געגוע לאיטליה.

טירמצה או מצה-מיסו, השילוב המושלם בין טירמיסו לעוגת מצותצילום: שרית גור אריה

בכלל תכננתי להכין עוגת מצות נוסטלגית, אבל לפתע הבנתי שהחלפנו תפקידים והאיטלקים הם אלה שזקוקים עכשיו ליציאת מצרים. כך יצא שהזכרונות התערבבו, המצות החליפו את הביסקוטים וקרם המסקרפונה את ממרח השוקולד ומתוך געגוע עמוק, אך גם הרבה אופטימיות נולדה לה המצה-מיסו שלי.

רכיבים

4 מצות

לנוזל ההרטבה:

150 מ"ל יין מתוק כמו מרסלה, פורט ואפילו יין קידוש
100 מ"ל אספרסו או קפה חזק אחר

למוס מסקרפונה:

6 חלמונים (120 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
500 גרם מסקרפונה
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
אבקת קקאו להגשה

הוראות הכנה

מכינים את נוזל ההרטבה: מערבבים יין ואספרסו ומצננים.

מכינים את קרם המסקרפונה: מניחים בקערה אחת את החלמונים ו-150 גרם סוכר. מניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים (בן מארי, כלומר הסיר צריך להיות בגודל הקערה או מעט קטן יותר, כך שהיא לא תשקע בתוכו והמים לא יגעו בתחתית הקערה).

טורפים את החלמונים מעל האדים במשך כ-5 דקות בעזרת מטרפה ידנית. חשוב לערבב כל הזמן. אם יש מדחום בודקים שהחלמונים הגיעו ל-60 מעלות. אם לא, צריך לוודא שהם חמים מאוד למגע (אם מכניסים אצבע פנימה, אי אפשר להשאיר אותה בפנים ליותר מ-2 שניות).

מעבירים את תערובת החלמונים לקערת מיקסר עם וו הקצפה, ומקציפים כ-10 דקות, עד שהבלילה מצטננת ומתקבל קרם תפוח ואוורירי.

מעבירים את החלמונים לקערה אחרת.

כעת לא חובה לשטוף את קערת המיקסר, אבל חשוב לוודא שהיא קרה. ניתן לקררה על ידי שטיפה חיצונית במים קרים.

מכניסים לקערה את המסקרפונה, השמנת, הווניל ויתרת הסוכר, ומקציפים במשך כ-2 דקות על מהירות גבוהה, עד לקבלת קצפת תפוחה ואוורירית.

בעזרת לקקן, מקפלים בעדינות אל קציפת המסקרפונה את קציפת החלמונים.

מרכיבים את הקינוח:

טובלים מצה בנוזל הרטבה במשך חצי דקה, ומסדרים בתבנית או על מגש. מזלפים או מורחים מעל המצה רבע מכמות הקרם. טובלים מצה נוספת, מניחים על הקרם ועליה שוב מורחים רבע מכמות הקרם.

טירמיסו או עוגת מצותצילום: שרית גור אריה

חוזרים על התהליך עם יתרת המצות והקרם. זורים מעל הקרם אבקת קקאו, בשכבה נדיבה דרך מסננת, עד לכיסוי מלא של שכבת הקרם העליונה.

העוגה מוכנה אחרי שלוש שעות במקרר והכי טעימה שיש אחרי 24 שעות במקרר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ