ממזרח וממערב: כל הדרכים להכין חרוסת

מבושלת, קצוצה, מגוררת, או טחונה; עם פירות טריים ושפע הדרים או על בסיס אגוזים ופירות מיובשים בלבד. רבות הדרכים להכין חרוסת והנה כמה אפשרויות נפלאות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חרוסת
חרוסתצילום: לימור לניאדו תירוש
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

כמספר המשפחות בארץ, כך מספר מתכוני החרוסת לפסח שאפשר למצוא. אין ספור גרסאות שונות, לעתים מן הקצה אל הקצה, של חרוסת מסתתרות תחת עדות ותת-עדות כאלה ואחרות: חרוסת מבושלת או טרייה; עם פירות טריים, פירות מיובשים ושפע הדרים או על בסיס אגוזים ותמרים בלבד; מעוכה, קצוצה, מגוררת, טחונה או אפילו חרוסת קרמית וכזאת שמזכירה יותר קומפוט או קינוח; על טהרת מרכיב אחד עיקרי (תפוחים, שקדים, תמרים, שזיפים, צימוקים, שומשום), או עשויה אנסמבל של חומרים; מומתקת בדבש, סילאן או סוכר; מתובלת בקינמון, בציפורן, במוסקט, בקליפות הדרים, בג'ינג'ר, בשילוב שלהם - או נטולת תיבול בכלל; סמיכה או דלילה (מדוללת ומורטבת ביין או במיץ), כזאת שעובדים עליה לילות או כזאת שמתקינים בכמה דקות עבודה. בקיצור, בלגן.

היתרון הגדול הוא שדווקא בזה אפשר להתפרע, להוסיף מרכיבים או להחסיר, לגוון ולשנות, ככל העולה על רוחכם, העיקר לשמור על גבולות הגזרה של עיסה סמיכה, פירותית ולרוב גם בעלת צבע כהה.

אספנו את כל מתכוני החרוסת של הארץ מכל הזמנים והם מובאים בפניכם כאן, רק תבחרו. לחצו על הלינק המבוקש ועברו אל המתכון.

מתכונים נוספים לפסח - כאן

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות