ממזרח ומערב: כל הדרכים להכין חרוסת

מבושלת, קצוצה, מגוררת, או טחונה; עם פירות טריים ושפע הדרים או על בסיס אגוזים ופירות מיובשים בלבד. רבות הדרכים להכין חרוסת והנה כמה אפשרויות נפלאות

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חרוסת
חרוסתצילום: לימור לניאדו תירוש
הארץ

כמספר המשפחות בארץ, כך מספר מתכוני החרוסת לפסח שאפשר למצוא. אין-ספור גרסאות שונות ומשונות של חרוסת מסתתרות תחת עדות ותת-עדות כאלה ואחרות: חרוסת מבושלת או טרייה; עם פירות טריים ושפע הדרים או על בסיס אגוזים ופירות מיובשים בלבד; מעוכה, קצוצה, מגוררת, טחונה או אפילו מצאנו חרוסת קרמית; על טהרת מרכיב אחד עיקרי (תפוחים, שקדים, תמרים, שזיפים, צימוקים, שומשום), או עשויה אנסמבל של חומרים; מומתקת בדבש או סוכר; מתובלת בקינמון, בציפורן, במוסקט, בקליפות הדרים, בג'ינג'ר, בשילוב שלהם - או נטולת תיבול בכלל; סמיכה או דלילה (מדוללת ומורטבת ביין או במיץ), ועוד ועוד ובקיצור, בלגן.

היתרון הגדול הוא שדווקא בזה אפשר להתפרע, להוסיף מרכיבים או להחסיר, לגוון ולשנות, ככל העולה על רוחכם, העיקר לשמור על גבולות הגזרה של עיסה סמיכה, פירותית ולרוב גם בעלת צבע כהה.

אספנו את כל מתכוני החרוסת של הארץ מכל הזמנים והם מובאים בפניכם כאן, רק תבחרו. לחצו על הלינק המבוקש ועברו אל המתכון.

מתכונים נוספים לפסח - כאן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ