קינוחי בוטנים ביתיים ומצוינים לפסח

לקראת החג, השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי מציעים ארבעה מתכונים שמצדיעים למלך הבלתי מעורער של קינוחי חג הפסח: הבוטן

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פאדג' שוקולד ופאדג' חמאת בוטנים
רוסלנה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים

מחקרים מדעיים מצביעים על קשר ישיר בין צריכת בוטנים יומית לבין הפחתת סיכון למחלות לב וכלי דם, סוכרת ועוד, אבל המחקר הבלתי אמפירי שלנו מעיד על עלייה בצריכתם בסמוך לחג הפסח, או אז הם, יחד עם אחיהם, אגוז הקוקוס, מהווים תחליף ראוי לקמחים, מוצרי חיטה ומאפים בלתי כשרים אחרים. בחרנו מתכונים לטובים והנהדרים מבין קינוחי הבוטנים, כדי לחסוך לכם רכישת גרסה מעובדת שלהם בסופר.  

עוגיות בוטנים

עוגיות בוטנים
עוגיות בוטניםצילום: מגד גוזני

שבועיים שלושה לפני פסח צצות להן, לצד עוגיות הקוקוס, קופסאות פלסטיק עם עוגיות בוטנים חומות ודחוסות במרקם מכביד. כאן, יצרנו גלילי בוטנים שנטבלים בקצוות בשוקולד מריר, לליווי כיפי וקליל יותר לקפה של חול המועד.

חומרים ל-15 עוגיות:

100 גרם (כוס) בוטנים קלויים

חצי כפית גרידת תפוז

כפית ברנדי

100 גרם (חצי כוס) סוכר דמררה

1 ביצה L

50 גרם (רבע כוס) אבקת שקדים

חומרים לציפוי:

200 גרם (2 חפיסות) שוקולד מריר

ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

במעבד מזון טוחנים את הבוטנים כדקה, עד לקבלת מרקם חמאתי. בעזרת מרית מפרידים מדפנות מעבד המזון.

מוסיפים את גרידת התפוז והברנדי ומעבדים עדג קבלת מרקם אחיד.

מוסיפים את הסוכר, הביצה ואבקת השקדים, ממשיכים לעבד כדקה עד לקבלת מסה אחידה.

על תבנית מרופדת בנייר אפייה מזלפים בעזרת שק זילוף ללא צנתר מקלות באורך 8 ס"מ. (חשוב להשאיר רווח בין העוגיות כי הן מכפילות את נפחן).

אופים כ-15 דקות , בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

מצננים את העוגיות בטמפרטורת החדר.

הכנת הציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרוגל בכמה פולסים; כ-30 שניות בכל פעם כדי שלא יישרף.

טובלים את קצוות העוגייה בשוקולד, מסירים את העודף ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מקפיאים כחצי שעה לאחר מכן; ניתן לאחסן בחוץ בכלי אטום.

פאדג' שוקולד ופאדג' חמאת בוטנים

פאדג' שוקולד ופאדג' חמאת בוטנים
פאדג' שוקולד ופאדג' חמאת בוטניםצילום: מגד גוזני

קינוח שבבסיסו דאבל פאדג': שכבת שוקולד ושכבה של חמאת בוטנים עם ציפוי שוקולד, זו מנה אחרונה קלה להכנה ועשירה מאוד לליל הסדר, או כנשנוש בכל עת

חומרים ל-10 מנות:

חומרים לפאדג' השוקולד:

200 גרם (חצי פחית) חלב מרוכז

150 גרם (חפיסה וחצי) שוקולד מריר

50 גרם (חצי חפיסה) שוקולד חלב

חומרים לפאדג' חמאת בוטנים:

70 גרם חמאה

120 גרם (חצי כוס) חמאת בוטנים

200 גרם (חצי פחית) חלב מרוכז

קורט מלח

חומרים לקישוט:

200 גרם (2 חפיסות) שוקולד מריר

ההכנה:

הכנת פאדג' השוקולד:

בסיר קטן שמים את כל הרכיבים. ממיסים על חום נמוך, כדקה, עד להמסה מוחלטת.

מגבירים מעט את האש ומבשלים כ-3 דקות נוספות, עד לקבלת מסה סמיכה.

יוצקים לתבנית סיליקון, עד לשליש מהגובה ומקפיאים כשעתיים עד להקפאה מוחלטת.

הכנת פאדג' חמאת הבוטנים:

בסיר קטן מניחים את החמאה וחמאת הבוטנים, מבשלים על אש נמוכה כדקה, עד להמסה מוחלטת.

מוסיפים את החלב המרוכז והמלח, ומבשלים כ-4 דקות עד להסמכה.

מצננים מעט ויוצקים על גבי השוקולד עד לגובה התבנית.

מקפיאים כשעתיים עד להקפאה מוחלטת.

הכנת הקישוט:

ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות את השוקולד המריר.

מחלצים את הפאדג' מתבנית הסיליקון.

מזלפים את השוקולד בצורה הרצויה.

אפשרויות גיוון: ניתן לקשט גם בשברי בוטנים מטוגנים מלוחים.

כדורי תמרים ובוטנים

כדורי תמרים
כדורי תמרים צילום: מגד גוזני

כדורי תמרים עתירי אנרגיה שמקבלים טוויסט של מליחות ופריכות בזכות התוספת של בוטנים טחונים.

חומרים ל-30 כדורים

400 גרם (20 יחידות) תמרים גדולים ורכים מזן מג'הול (הזן המומלץ למתכון זה)

65 גרם (2/3 כוס) בוטנים קלויים טחונים

40 גרם (4 כפות) אבקת קקאו איכותית

1/3 כפית קינמון

50 גרם (רבע כוס) חמאת בוטנים

חומרים לציפוי:

140 גרם (כוס) אבקת קקאו או 200 גרם (2 כוסות) ברס בוטנים

ההכנה:

מגלענים את התמרים ומשרים כ-10 דקות במים רותחים.

במעבד מזון, טוחנים את התמרים כ-2 דקות, עד לקבלת מרקם משחתי.

מוסיפים את שאר הרכיבים וממשיכים לעבד כ-2 דקות, עד לאחידות.

מקררים את המסה כשעתיים במקרר.

מוציאים מקירור ובעזרת כף היד יוצרים כדורים (כ-20 גרם כל כדור).

טובלים היטב את הכדורים באבקת הקקאו, מכל הצדדים; לחילופין' ניתן לצפות בברס בוטנים.

קינוח בוטנים קרמל מלוח בצנצנת

קינוח בוטנים
קינוח בוטנים צילום: מגד גוזני

עוגיות הבוטנים מהמערכה הראשונה משתלבות כאן לקינוח מרשים בכוסות לשולחן ליל הסדר, שאף ניתן להכין מראש.

חומרים ל-6 צנצנות:

300 גרם עוגיות בוטנים כשרות לפסח (ניתן להשתמש במתכון של עוגיות הבוטנים)

חומרים לקרמו קרמל מלוח:

105 גרם (חצי כוס) סוכר

270 גרם (כוס ורבע) חלב

2 חלמונים

20 גרם (2 כפות) קורנפלור

150 גרם חמאה

חצי כפית מלח

100 גרם (כוס) בוטנים מסוכרים

ההכנה:

מכינים את קרמו הקרמל: במחבת רחבה מחממים את הסוכר, על אש נמוכה, עד להיווצרות קרמל בצבע חום ענברי.

בסיר נפרד, מביאים לרתיחה את החלב ושופכים לתוך הקרמל ב-3 פעימות (זהירות, מבעבע וחם מאוד). מערבבים היטב ומוודאים שאין גושים.

בקערה, טורפים את החלמונים והקורנפלור עד להיטמעות.

שופכים מעט מתערובת הקרמל לחלמונים, טורפים היטב ומחזירים לסיר הקרמל.

מבשלים כ-2 דקות על אש נמוכה, תוך כדי טריפה מתמדת, עד להסמכה.

מורידים מהאש ומצננים מעט.

מוסיפים את החמאה שנמסה בתוך התערובת החמה והמלח, טוחנים בעזרת בלנדר מוט, עד לקבלת מסה הומוגנית.

הרכבת המנה:

מפוררים עוגיית בוטנים ומניחים בתחתית הצנצנת.

יוצקים את הקרמו (עדיף לפני התגבשות) עד לגובה הצנצנת.

מניחים במקרר למשך שעתיים לפחות, עד להתייצבות.

מקשטים בבוטנים מסוכרים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ