עוגות לפסח: קינוחי שוקולד קלים ונפלאים לחג - מתכונים לפסח - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארבעה קינוחי שוקולד קלים ונפלאים לפסח

לכתבה
עוגיות פאדג' שוקולד קינמון דניאל לילה

מעוגת השוקולד האולטימטיבית, דרך הממתק שמוכיח שאין על השילוב בין שוקולד ותפוז, עוגיות פאדג' שוקולד וקינמון או חטיף באונטי ביתי - מתכונים שוקולדיים במיוחד לפסח, מתוך הספר "דיסקו מתוקים" של מאיה דרין

2תגובות

עוגת פאדג' שוקולד

אחת העוגות האהובות עליי, ולא רק לכבוד פסח. בזכות מרקמה הנימוח היא נפלאה כקינוח שוקולדי מושחת.

עוגת פאדג' שוקולד
דניאל לילה

חומרים: 

400 גרם שוקולד מריר, שבור לחתיכות

30 גרם חמאה

3 כפות שמנת מתוקה

1 כף דבש

קורט מלח אטלנטי

4 כפות ליקר אמרטו (ליקר שקדים), או פרנג'ליקו (ליקר אגוזים)

6 ביצים

4 כפות סוכר חום דחוס

¼1 מיכלים (300 מ"ל) שמנת מתוקה

אבקת קקאו, לקישוט

תבנית בקוטר 26 ס"מ (לא קפיצית) או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 28 ס"מ 

ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית (או התבניות) ומרפדים בנייר אפייה. ממיסים במיקרוגל (או בקלחת על להבה נמוכה) את השוקולד עם החמאה, 3 כפות השמנת המתוקה, הדבש והמלח ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מכבים ומוסיפים את הליקר.

בקערת מיקסר עם וו בלון שמים את הביצים והסוכר ומקציפים 5 דקות לקציפה קטיפתית. מעבירים לקערה נקייה ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד.

מנגבים את קערת המיקסר ומקציפים בה את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מקפלים לתערובת השוקולד.

מעבירים לתבנית. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר ויוצקים לתוך התבנית הגדולה מים עד גובה 3-2 ס"מ (שליש מגובה תבנית העוגה) לקבלת לחות בזמן האפייה.

אופים 40 דקות עד שפני העוגה נסדקים מעט. מצננים ומעבירים  למקרר. לפני ההגשה מפדרים באבקת קקאו.

פאדג' שוקולד, קליפות תפוז ופקאנים קלויים

שוקולד–תפוז הוא שילוב אנין ונפלא, יחד עם אגוזי פקאן מתקבל ממתק חורפי אולטימטיבי ללא אפייה, שמתאים לחג ולחולין 

פאדג' שוקולד, קליפות תפוז ופקאנים קלויים
דניאל לילה

חומרים ל-50 עוגיות קטנות:

400 גרם (פחית) חלב מרוכז ממותק

350 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס

קורט מלח

50 גרם חמאה רכה

100 גרם פקאנים, קלויים וקצוצים גס

50 גרם קליפות תפוז מסוכרות, קצוצות גס

אבקת קקאו, לקישוט

תבנית מרובעת בגודל x 20 20 ס"מ, מרופדת בניילון נצמד

ההכנה:

בסיר בינוני עם תחתית עבה שמים את החלב המרוכז עם השוקולד המריר והמלח ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית, עד שהשוקולד נמס לחלוטין והתערובת אחידה. מסירים מהאש.

מוסיפים את החמאה, הפקאנים וקליפות התפוז. מערבבים היטב עד שהשוקולד עוטף את כל המרכיבים - מתקבלת תערובת צמיגית מאוד וזה בסדר.

מעבירים את התערובת לתבנית, מניחים יריעת נייר אפייה על פני התערובת ומיישרים למפלס אחיד.

שומרים את התערובת במקרר כשעתיים וחותכים לקוביות קטנות. מפדרים באבקת קקאו ומגישים ישר מהמקרר; או בחורף, בטמפרטורת החדר.

עוגיות פאדג' שוקולד וקינמון

עוגיות כל כך טעימות, עד כי לעיתים אני מעלה את מדד השחיתות והופכת אותן לסנדוויץ'.

עוגיות פאדג' שוקולד קינמון
דניאל לילה

חומרים ל-28 עוגיות:

200 + 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס

2 כפות גדושות חמאה רכה

2 ביצים

1/3 כוס (80 גרם) סוכר חום דחוס

1 כפית אבקת וניל, או מחית וניל, או תמצית וניל איכותית

2 כפות קורנפלור

½ כוס (50 גרם) שקדים, טחונים

¼ כפית אבקת אפייה

2 כפות אבקת קקאו, מנופה

קורט מלח

1 כף קינמון טחון

תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה

ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בכלי את 200 גרם השוקולד ואת החמאה וממיסים במיקרוגל לקבלת קרם חלק לגמרי.

בקערת מיקסר עם וו בלון שמים את הביצים עם הסוכר ומקציפים לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים את הווניל.

בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: הקורנפלור, השקדים, אבקת האפייה, הקקאו, המלח והקינמון.

מקפלים את תערובת השוקולד המומס לקצף הביצים, ומקפלים פנימה את תערובת היבשים. מוסיפים את יתרת השוקולד הקצוץ.

מניחים בתבנית תלוליות בנפח כפית גדושה ומקפידים להשאיר רווח ביניהן.

אופים כ-8 דקות, עד שפני העוגיות סדוקים ומבריקים.

מצננים את העוגיות לפני שנוגעים בהן - הן צריכות להתייצב. שומרים בקופסה אטומה.

ממתקי באונטי קוקוס ושוקולד

ממתק קוקוס ושוקולד קלאסי, שאפשר לזלול במהלך כל ימי הפסח.

באונטי שוקולד וקוקוס ביתי
דניאל לילה

חומרים ל-40 ממתקים:

לציפוי:

300 גרם שוקולד מריר, שבור לחתיכות

1 כף חמאת קוקוס

למילוי:

½ כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס

¾ כוס (90 גרם) אבקת סוכר

200 גרם קוקוס טחון

5 כפות גדושות חמאת קוקוס רכה מאוד

תבנית בגודל x 30 20 ס"מ, משומנת

ההכנה:

ממיסים במיקרוגל או בקלחת קטנה את השוקולד עם חמאת הקוקוס.

מורחים בתבנית חצי מהשוקולד המומס. מצננים מעט רק עד שנקרש.

מערבבים את כל חומרי המילוי לעיסה אחידה ומשטחים על פני השוקולד שבתבנית. יוצקים מעל את השוקולד הנותר, כך שיכסה בשכבה אחידה ויפה את מלית הקוקוס.

שומרים במקרר כשעה עד שהתערובת מתייצבת. חותכים לממתקים ומגישים. שומרים בקירור עד להגשה מהמקרר; או בחורף, בטמפרטורת החדר.

_____________________________

הספר "דיסקו מתוקים" מאת מאיה דרין בהוצאת "כתר" 2019

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות