מתכון

איך מכינים גפילטע פיש קלאסי

לחלקנו עדיין יש את אותה סבתא או דודה, היחידה שיודעת להכין את הגפילטע המושלם. ובכן, הנה המתכון שמעולם לא ביקשתם

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רוני קשמין
רוני קשמין
דירוג הגולשים
4 כוכבים(8)
דרגת קושי:קשה
גפילטע קלאסי

רכיבים

לדג:

  • קילו וחצי דג טחון (עדיף קרפיון, לוקוס או שילוב ביניהם. למשל: 800 גרם קרפיון + 700 גרם לוקוס)
  • 3-4 ביצים
  • 3 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 100 גרם קמח מצה או פירורי לחם
  • חצי כף פלפל לבן
  • כפית מחוקה של מלח
  • מעט סוכר, לפי הטעם
  • *אפשר להוסיף גם תפוח אדמה מבושל, מרוסק (לתערובת הדג)

לציר:

  • ליטר וחצי מים
  • ראש דג חצוי (ניתן להוסיף את האדרות)
  • 2 בצלים, פרוסים לטבעות
  • 4-6 גזרים, פרוסים לפרוסות עבות
  • 3 כפות חומץ
  • 2-3 כפות סוכר
  • מלח ופלפל לבן, לפי הטעם

הוראות הכנה

הכנת הציר:

שוטפים היטב את ראש הדג, מנקים אותו ומניחים בסיר. קוצצים את הבצלים והגזרים ומוסיפים לסיר יחד עם המים. מתבלים בסוכר, במלח ובפלפל, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כרבע שעה עד לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר במהלך הבישול. מכבים את האש  ומניחים בצד ל-20 דקות. מסננים ומסירים שומן שנוצר מעל פני הנוזל. 

הכנת הקציצות:

מערבבים את הדג הטחון, תפוח האדמה המרוסק (אם רוצים), קמח המצה, הסוכר, המלח והפלפל הלבן ומתקנים תיבול. מוסיפים את הביצים ומערבבים. באמצעות ידיים משומנות מעט, יוצרים קציצות פחוסות וארוכות ומניחים בצד.

הכנת הגעפילטע פיש:

פורסים את הגזרים הנותרים לפרוסות ומעבירים לסיר רחב. מסדרים את קציצות הדג על פרוסות הגזר. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה על להבה בינונית-נמוכה. מורידים מהאש ומשהים להצטנן כ-20 דקות.

מסננים את הקציצות והגזרים מהנוזל, מעבירים את הקציצות לכלי הגשה, שולים את פרוסות הגזר מהציר, מניחים פרוסת גזר על כל קציצה, מכסים את כלי ההגשה ומעבירים למקרר. את הציר שנותר מהבישול מעבירים לתוך כלי, מכסים ומעבירים למקרר. הג'לטין שבעצמות הדג יגרום לנוזל להיקרש ולהפוך לג'לי, אותו מגישים עם קציצות הדגים.

תגובות