שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ננה שרייר
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
קאטלטי חריימה טופו
קאטלטי חריימה טופו של ננוצ'קהצילום: דודו בכר

רכיבים

  • חבילת טופו קשה
  • חבילת טופו רך
  • צרור כוסברה
  • 3 פלפלים ירוקים חריפים
  • 5 כפות שמן זית
  • כוס קמח מצה
  • קורט מלח
  • 7-8 פלפלים אדומים
  • 4 פלפלים ירוקים חריפים
  • 10 שיני שום שלמות
  • 2 כפות פפריקה אדומה
  • 12 עגבניות קלופות
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (יש להשרות לילה לפני ולבשל עד לריכוך)
  • צרור כוסברה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל

הוראות הכנה

טוחנים את הטופו הרך במג'ימיקס עד לקבלת מרקם משחתי.

טוחנים גס את הטופו הקשה במג'ימיקס.

קוצצים דק את הכוסברה והפלפלים החריפים, שמים בקערה ומוסיפים כוס קמח מצה, קורט מלח, את שני סוגי הטופו הטחונים ולשים הכול היטב.

לאחר מכן קורצים קציצות בגודל כף היד ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה. יש להיזהר לא להשחים.


קוצצים את הפלפלים האדומים לרצועות דקות ללא החלק הלבן.

קוצצים את הפלפלים החריפים לרצועות דקות.

מבשלים בסיר את הפלפלים על אש נמוכה עד לקבלת ריבה.

מוסיפים 10 שיני שום ומטגנים עד להזהבה.

מוסיפים 2 כפות פפריקה אדומה, ו-12 עגבניות קלופות וחתוכות גס.

לאחר מכן מוסיפים שתי כוסות גרגירי חומוס שהושרו לילה קודם ובושלו עד לריכוך.

מבשלים על אש קטנה במשך כשעה.

לקראת סוף הבישול מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה דק, מלח ופלפל. 

לקראת ההגשה יש לחמם כ-10 דקות את קציצות הטופו בתוך הרוטב ולהגיש.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ