מתכון

עוגת שוקולד נפלאה ללא קמח של דלאל

עוגת השוקולד האיטלקית שנולדה באי קאפרי, מקבלת טוויסט ישראלי על ידי הקונדיטור ענר צלאל מ"דלאל -הקונדיטוריה"

ענר צלאל, קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת שוקולד ללא קמח
בהשראת טורטה קפרזהצילום: מאיר כהן
ענר צלאל, קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 תבניות אינגליש קייק

העוגה הנפלאה הזאת היא בעצם וריאציה אחת מני רבות על "טורטה קפרזה", עוגת השוקולד המפורסמת מהאי האיטלקי קאפרי, שנאפית כבר במקור ללא קמח אלא על בסיס שקדים טחונים.

הדגש החשוב ביותר הוא להקפיד ולא לאפות את העוגה יותר מדי, אלא להוציאה מהתנור כשהיא מאוד רוטטת ועם מעט סדקים. לאחר מספר דקות העוגה תצנח וכך תישאר לחה ועסיסית.

רכיבים

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה ללא מלח
  • 5 חלמונים
  • 100 גרם שקד טחון
  • 5 חלבונים
  • 60 גרם סוכר
  • 3 כפות ברנדי

הוראות הכנה

ממיסים ביחד על בן מארי את השוקולד והחמאה.
כשמתקבלת מסה אחידה מורידים מהסיר ומוסיפים את החלמונים ואחריהם את השקד הטחון.
מקציפים במעבד מזון עם מטרפה את החלבון עם הסוכר, עד לקבלת קצף רך אך גמיש.
מקפלים אל תוך השוקולד יחד עם הברנדי ומחלקים לתבניות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, במשך כ-15-20 דקות (אופים את העוגה עד שהיא רוטטת עם סדקים, לא אפויה עד הסוף).
מקררים לגמרי ומעבירים להקפאה.
כמה שעות לפני ההגשה מוציאים מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה ושמים במקרר.
לפני ההגשה בוזקים קקאו ומגישים עם שמנת חמוצה.

תגובות