חרוסת תימנית - מתכונים לפסח - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המתכון הסודי של סבתא מרים לחרוסת תימנית

לא היה קל לשכנע את סבתא מרים לשחרר את המתכון רב השנים שלה לחרוסת תימנית. אחרי הרבה נדנודים וניסויים הנכדה - שירה כהן - הגיעה לתוצאה שמתקרבת למקור

דרגת קושי: קל
חרוסת תימנית
דורעם גונט

חג הפסח מביא איתו לא רק את האביב, אלא גם את החרוסת המיוחדת והכל כך טעימה של סבתא שלי, מרים. לא מעט מני חרוסת פגשתי בחיי. חלקן מסורתיות עם טעם ומראה של טיט, חלקן חביבות וטעימות לא פחות, אבל משהו בחרוסת של סבתא מרים (ולא שאני משוחדת) הפך את זה מעד ברכה בליל הסדר לכמעט קינוח. עם השנים והניסיון, סבתא הוסיפה והורידה, העלתה ושינתה כמויות וחומרי גלם, בשביל לקבל חרוסת שתגרום לכל המשפחה לנשנש עם כפית במהלך כל החג (ולא רק בליל הסדר עצמו) או עד שהחרוסת נגמרת.

לפני מספר שנים החלטתי להיכנס לעניינים. לא היתה ברירה, אז גנבתי לסבתא את המתכון (שאם כבר העלנו את הנושא, לא שיחררה בכזו קלות) והתחלתי לנסות. ידעתי שאם אביא איתי לחג חרוסת, זה ייתן לי נקודה אחת או שתיים במשפחה של בן זוגי. וכך באמת היה. ושלא תטעו, המתכון אמנם פשוט אבל לוקח ניסיון או שניים עד שמגיעים לטעם המדויק. ככה זה אצל סבתות.

 

21תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 (17)

רכיבים

1/4 קילו בוטנים קלויים ללא מלח

1/4 קילו אגוזים

1/4 קילו שקדים

כוס וחצי (בערך) יין אדום

כוס מיץ ענבים

15 גרם ג'ינג'ר טחון

15 גרם הל

2 חבילות תמרים מגולענים (ניתן לקנות בכל סופר, השקית בוואקום)

הוראות הכנה

טוחנים את הבוטנים, האגוזים, השקדים ותערובת הג'ינג'ר וההל בבלנדר למשך מספר דקות עד שהם הופכים לתערובת הטחונה היטב.

מוסיפים לתערובת את היין והענבים ומערבבים בבלנדר עד לאחידותם.

חשוב ורצוי להוסיף את הנוזלים (היין והענבים) בהדרגתיות כי פה זה כבר עניין של טעם.

מחממים במיקרוגל במשך כחצי דקה את התמרים על מנת שיתרככו ומוסיפים אותם לתערובת שמחכה לנו בבלנדר.

בבלנדר, מערבבים שוב את הכל עד שמקבלים אחידות בתערובת והנה לכם חרוסת בקלי קלות וכמה שהיא טעימה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות