מנה ראשונה: כרובית בתנור על טחינה שחורה

מנה ראשונה נהדרת שיכולה לפתוח כל שולחן חגיגי ואפשר לטבען בקלות. מתכון של השפית לירז שדה מבראסרי עין כרם

לירז שדה, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קרדיט: דודו בכר, עריכה: מאיה בן ניסן

רכיבים

  • כרובית בגודל בינוני-גדול
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
  • מלח, פלפל
  • כפית זעתר טחון
  • שמן זית
  • 2-3 כפות יוגורט עדיף 5%

לטחינה שחורה:

  • 60 גרם שומשום שחור קלוי
  • 60 גרם אגוזי לוז/ מלך/ שקדים קלויים
  • 250 מ"ל טחינה גולמית

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מושחים את הכרובית בשמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור כשהיא מכוסה בנייר כסף, למשך חצי שעה.

מורידים את הכיסוי ואופים עוד 5-10 דקות.

הכנת הטחינה:

טוחנים אגוזי לוז ושומשום במעבד מזון עד למרקם של אבקה גסה, מוסיפים את הטחינה וממשיכים לטחון עוד דקה בערך.

הרכבת המנה:

מניחים כף של טחינה שחורה בצלחת, מניחים עליה את הכרובית.

מתבלים את העגבניות בשמן זית, מלח, פלפל וזעתר טחון ושופכים מעל הכרובית יחד עם הנוזלים.

מזלפים יוגורט (לא חובה).

כרובית בתנור על טחינה שחורה
כרובית בתנור על טחינה שחורה של לירז שדהצילום: דודו בכר

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ