מתכון מתכון

עוגה בחושה של קוקוס ושוקולד לפסח

עוגת שוקולד קוקוס של מאפיית לחמים שהסוד שלה הוא מרנג פשוט שמעשיר את העוגה, בשילוב עם שקדים

מיכל מנדלסון, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מיכל מנדלסון, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
עוגת קוקוס שוקולד בחושה

רכיבים

  • 165 גרם חמאה
  • 50 גרם סוכר
  • 160 גרם חלמונים- 8 חלמונים
  • 320 גרם חלבונים- 8 חלבונים
  • 165 גרם סוכר- 3/4 כוס
  • קורט מלח
  • 160 גרם קוקוס טחון - כוס ועוד 3/4 כוס
  • 160 גרם שקד טחון- כוס ועוד 3/4 כוס
  • 160 גרם שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה

מערבבים במיקסר (עם וו גיטרה) חמאה וסוכר (50 גרם).

מוסיפים את החלמונים בהדרגה ומערבבים היטב עד שמתקבל מרקם קרמי. מנקים דפנות באמצעות קלף.

מוסיפים 1/3 מהחומרים היבשים ומערבבים היטב.

מקציפים חלבונים וסוכר (165 גרם) למרנג יציב אך גמיש. מתחילים במהירות 1 עד להמסת סוכר ואז מעלים למהירות 3.

מקפלים את המרנג בהדרגה לתערובת החמאה שהכנו בהתחלה.

מקפלים בהדרגה את יתרת החומרים היבשים עד לקבלת תערובת אחידה.

מחלקים בין שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמי משומנות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-30-35 דקות.

אם רוצים לצפות בקוקוס, מצננים ומעבירים להתייצבות במקפיא למספר שעות. מחלצים מהתבנית ומצפים בקוקוס טחון.

תגובות