מתכוןמתכון

שכבות חציל ובשר, מוזה ביל לחמא

מתכון פשוט מאוד המשלב חצילים ובשר, שילוב מושלם ומענג שכיף וקל להכין. במתכון משלבים טחינה גולמית שמקפיצה את טעמה של המנה. מומלץ להגיש עם משהו חריף בצד

עמיר אילן, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עמיר אילן, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8
שכבות חציל ובשר, פטרוזיליה קצוצה מעל
צילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

  • 6 יחידות חציל גדול
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כפית מלח  
  • חצי כפית פלפל שחור  
  • שמן טיגון  
  • חצי כפית כמון  
  • 1 בצל גדול  
  • רבע כוס טחינה גולמית  
  • מעט מלח לימון  
  • צרור פטרוזיליה קטן
  • 2 שיני שום

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

פורסים את החצילים לאורכם.

במחבת עם מעט שמן, מטגנים את פרוסות החציל עד הזהבה.

מתבלים את הבשר, טועמים ומתקנים תיבול.

מערבבים טחינה עם מים קרים, מלח ומלח לימון. מוסיפים פטרוזיליה ושום קצוצים היטב ומערבבים.

משמנים תבנית אפייה מלבנית, עורכים פרוסות חצילים, מעליהן משטחים את שכבת הבשר ויוצקים טחינה מעל.

אופים בתנור 25-30 דקות ומגישים חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ