דג בגריל נוסח אלכסנדריה, סמאק משווי - מתכונים לפסח - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דג בגריל נוסח אלכסנדריה, סמאק משווי

המטבח של אלכסנדריה כמעט ונכחד מהעולם ומעט מאוד מתכונים שרדו. אחד מהם הוא מתכון הדג לדג צלוי, ממולא במרינדה ומגולגול בבורגול. לגזור ולשמור למען הדורות הבאים

4 סועדים דרגת קושי: קל
דג בגריל בנוסח אלכסנדריה: עם מרינדה ובורגול
אנטולי מיכאלו
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לדג:

2  יחידות דג ים (דניס, בס, פרידה וכדומה)

מלח

לימון    

למרינדה:    

מיץ משלושה לימונים

5 שיני שום 

2 כפות שמן זית

כף בצל ירוק קצוץ

כף כמון

כף אורגנו

פלפל שאטה קצוץ

מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

כוס בורגול דק    

מעט טימין טרי

מעט רוזמרין טרי

מעט פטרוזיליה

לרוטב: 

ראש שום

2 כפות חמאה

רבע כוס ציר עוף או כפית אבקת מרק עוף מהולה ברבע כוס מים

2 כפות יין לבן

מעט מיץ לימון

מלח ופלפל שחור, לפי הטעם    

הוראות הכנה

משפשפים את הדג במלח ולימון, שוטפים ומייבשים.

הכנת המרינדה: מרסקים את כל מרכיבי המרינדה במעבד מזון למרקם גס.

פותחים את הדג מצד הבטן וממלאים במרינדה, חותכים 3 חתכים בצד העור ומכניסים עוד מרינדה – בשני צידי הדג. משהים בקירור למשך הלילה או לשעה לפחות.

מגלגלים את הדג בבורגול, מניחים ענפי טימין ורוזמרין מעליו וצולים בגריל – מומלץ בעזרת רשת צליה לדגים, במשך 15-20 דקות, או עד שמוכן.

מורידים מהאש ויוצקים את הרוטב החם על הדג.

מעטרים בפטרוזיליה ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות