חרשוף מחשי, תחתיות ארטישוק ממולאות בשר עם אפונה טרייה

התבשיל הבא הוא עונת האביב במלוא הדרה: תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר טחון עם אפונה טרייה ברוטב לימוני. רצוי להגיש על מצע אורז לבן אבל אפשר בהחלט גם בלי

עמיר אילן, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עמיר אילן, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:12 מנות
סיר עם אפונה ירוקה ותחתיות ארטישוק ממולאות בשר טחון
צילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

  • 12 יחידות ארטישוק
  • מים קרים   
  • מיץ מלימון אחד

למלית הבשר:   

  • 500 גרם בשר בקר טחון   
  • 4 כפות קמח מצה (או פירורי פנקו, בשאר ימות השנה)
  • 2 ביצים, טרופות
  • 2 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 1 כפית בהרט או אגוז מוסקט טחון
  • חצי כפית מלח ים אטלנטי   
  • 1 כפית פלפל שחור טחון  

לאורז:    

  • 2 כוסות אורז יסמין שטוף
  • 3 כוסות מים   
  • 2 כפות שמן  
  • 2 כפיות מלח  

לרוטב:    

  • 400 גרם אפונה (אפשר גם קפואה)
  • בצל יבש, קצוץ
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפיות כורכום   
  • 2 עגבניות טריות בשלות, מגוררות (או חצי קופסת עגבניות מרוסקות)
  • 1 כף שמן  
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית מלח   
  • כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

מערבבים בקערה בשר טחון, פטרוזיליה ותבלינים. מוסיפים את הביצים הטרופות וקמח המצה (או הפנקו) ומשהים לספיגת טעמים.

מנקים את הארטישוקים: תולשים עלים חיצוניים, מורידים בעזרת סכין את העלים הרכים עד לגילוי השערות הלבנות.

בעזרת כף מסירים את השערות החוצה ומיד משפשפים בחצי לימון את התחתיות על מנת שלא ישחירו, ומניחים בקערה עם מים קרים ומיץ לימון.

ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הבשר.

בסיר רחב שטוח, מחממים שמן ומזהיבים את הבצל.

מוסיפים שום, אפונה, עגבניות, תבלינים ומיץ לימון. מערבבים ומכסים במים.

מבשלים על סף רתיחה כרבע שעה או עד שהרוטב מתאחד.

מסדרים בצפיפות את תחתיות הארטישוק בתוך הרוטב ומבשלים כארבעים דקות, מכוסה על אש בינונית. אם יש צורך, מוסיפים מים.

לאורז: בסיר מתאים מכניסים שלוש כוסות מים, שתי כפות שמן וכפית מלח. מוסיפים את האורז ומבשלים על להבה נמוכה עשרים דקות.

להגשה: מניחים את האורז בקערת הגשה יפה ומעל מסדרים את תחתיות הארטישוק, מפזרים את האפונים מעל ושומרים קצת רוטב בצד לתוספת אישית לצלחת לפי הטעם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ