חרשוף מחשי, תחתיות ארטישוק ממולאות בשר עם אפונה טרייה - מתכונים לפסח - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חרשוף מחשי, תחתיות ארטישוק ממולאות בשר עם אפונה טרייה

התבשיל הבא הוא עונת האביב במלוא הדרה: תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר טחון עם אפונה טרייה ברוטב לימוני. רצוי להגיש על מצע אורז לבן אבל אפשר בהחלט גם בלי

12 מנות דרגת קושי: קל
סיר עם אפונה ירוקה ותחתיות ארטישוק ממולאות בשר טחון
אנטולי מיכאלו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

12 יחידות ארטישוק

מים קרים     
מיץ מלימון אחד   
למלית הבשר:   
500 גרם בשר בקר טחון     
4 כפות קמח מצה (או פירורי פנקו, בשאר ימות השנה)
2 ביצים, טרופות
2 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
1 כפית בהרט או אגוז מוסקט טחון    
חצי כפית מלח ים אטלנטי     
1 כפית פלפל שחור טחון    
לאורז:    
2 כוסות אורז יסמין שטוף
3 כוסות מים     
2 כפות שמן    
2 כפיות מלח    
לרוטב:    
400 גרם אפונה (אפשר גם קפואה)    
בצל יבש, קצוץ
5 שיני שום, קצוצות
2 כפיות כורכום     
2 עגבניות טריות בשלות, מגוררות (או חצי קופסת עגבניות מרוסקות)
1 כף שמן    
מיץ מחצי לימון    

כפית מלח     

כפית פלפל שחור   

הוראות הכנה

מערבבים בקערה בשר טחון, פטרוזיליה ותבלינים. מוסיפים את הביצים הטרופות וקמח המצה (או הפנקו) ומשהים לספיגת טעמים.

מנקים את הארטישוקים: תולשים עלים חיצוניים, מורידים בעזרת סכין את העלים הרכים עד לגילוי השערות הלבנות.

בעזרת כף מסירים את השערות החוצה ומיד משפשפים בחצי לימון את התחתיות על מנת שלא ישחירו, ומניחים בקערה עם מים קרים ומיץ לימון.

ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הבשר.

בסיר רחב שטוח, מחממים שמן ומזהיבים את הבצל.

מוסיפים שום, אפונה, עגבניות, תבלינים ומיץ לימון. מערבבים ומכסים במים.

מבשלים על סף רתיחה כרבע שעה או עד שהרוטב מתאחד.

מסדרים בצפיפות את תחתיות הארטישוק בתוך הרוטב ומבשלים כארבעים דקות, מכוסה על אש בינונית. אם יש צורך, מוסיפים מים.

לאורז: בסיר מתאים מכניסים שלוש כוסות מים, שתי כפות שמן וכפית מלח. מוסיפים את האורז ומבשלים על להבה נמוכה עשרים דקות.

להגשה: מניחים את האורז בקערת הגשה יפה ומעל מסדרים את תחתיות הארטישוק, מפזרים את האפונים מעל ושומרים קצת רוטב בצד לתוספת אישית לצלחת לפי הטעם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות